ΑΘΗΝΑ
02:11
|
30.09.2022

Σε μια εξαιρετικά ασυνήθιστη τακτική επίθεσης κατέφυγαν μέλη ένοπλη οργάνωσης στη Νιγηρία που φέρονται να συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος. Σύμφωνα με πληροφορίες του βρετανικού […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε μια εξαιρετικά ασυνήθιστη τακτική επίθεσης κατέφυγαν μέλη ένοπλη οργάνωσης στη Νιγηρία που φέρονται να συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος. Σύμφωνα με πληροφορίες του βρετανικού δικτύου BBC οι ένοπλοι έζωσαν με εκρηκτικά ένα γάιδαρο για να στήσουν ενέδρα στην οχηματοπομπή ενός κυβερνήτη της βορειανατολικής πολιτείας Μπόρνο της Νιγηρίας.

Ο Μπαμπαγκάνα Ζουλούμ επέζησε επίθεσης που δέχθηκε την Παρασκευή ενώ ταξίδευε κοντά στη λίμνη Τσαντ. Η νέα ενέδρα με το παγιδευμένο με εκρηκτικά ζώο σημειώθηκε την Κυριακή ενώ ο ίδιος κυβερνήτης επέστρεφε στην πρωτεύουσα του Μπόρνο.

Οι στρατιώτες που συνόδευαν τον Ζουλούμ κατάλαβαν την παγίδα και πυροβόλησαν το ζώο. Τα εκρηκτικά εξερράγησαν, οι ένοπλοι μαχητές βγήκαν από την κρυψώνα τους και άνοιξαν πυρ κατά της οχηματοπομπής. Αρκετά μέλη της ένοπλης οργάνωσης σκοτώθηκαν ενώ ούτε ο κυβερνήτης, ούτε η συνοδεία του τραυματίστηκαν.

Στην ενέδρα της Παρασκευής είχαν σκοτωθεί τουλάχιστον 18 άτομα – 14 αστυνομικοί και τέσσερις άμαχοι.

Ο κυβερνήτης Μπαμπαγκάνα Ζουλούμ πραγματοποιούσε περιοδεία στην περιοχή Μπαγκά στο πλαίσιο προσπάθειας επαναπατρισμού χιλιάδων εκτοπισμένων Νιγηριανών από τις επιθέσεις της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ το 2014.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα