ΑΘΗΝΑ
17:14
|
25.04.2024

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο κάτοικοι της Μαδρίτης έχουν τεθεί σε καραντίνα καθώς τα κρούσματα του κορονοϊού στην πρωτεύουσα της Ισπανίας αυξάνονται και κάποιες περιοχές θεωρούνται […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο κάτοικοι της Μαδρίτης έχουν τεθεί σε καραντίνα καθώς τα κρούσματα του κορονοϊού στην πρωτεύουσα της Ισπανίας αυξάνονται και κάποιες περιοχές θεωρούνται εστίες υπερμετάδοσης του ιού. Ωστόσο, το lockdown δεν έχει τεθεί αδιαμαρτύρητα σε ισχύ.

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε δεκάδες άτομα βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν και ήρθαν κατά μέτωπο με τις αστυνομικές δυνάμεις που κατέφυγαν σε χρήση δακρυγόνων και σύμφωνα με καταγγελίες υπέρμετρη χρήση βίας.

Βίντεο με τις ταραχές κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 



Πολλοί Μαδριλένοι καταγγέλλουν ότι τα νέα περιοριστικά μέτρα στοχοποιούν και στιγματίζουν περιοχές της εργατικής τάξης και των μεταναστών. “Δεν είναι καραντίνα, είναι διάκριση”, φώναζαν οι διαδηλωτές μπροστά από το κοινοβούλιο της περιφέρειας της Μαδρίτης. “Δεν βάζουν σε καραντίνα τους πλούσιους”, ήταν επίσης ένα από τα συνθήματα που φώναζαν οι διαδηλωτές.


Πολλοί διαμαρτύρονται, επίσης, για την ανικανότητα της περιφερειακής κυβέρνησης να βελτιώσει το σύστημα υγείας και να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, όπου επικρατεί συνωστισμός.

Η Μαδρίτη είναι μέχρι στιγμής η πόλη με τα περισσότερα κρούσματα του επονομαζόμενου δεύτερου κύματος του νέου κορονοϊού στην Ευρώπη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα