ΑΘΗΝΑ
17:12
|
26.04.2024
Ο πρόεδρος της χώρας τόνισε ότι δεν είναι ακόμα σε θέση να εγγυηθεί την ασφάλεια της υγείας των μαθητών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κυβέρνηση της Κένυας προχωρά στο άνοιγμα των μπαρ και παμπ αύριο Τρίτη 29 του μηνός έξι μήνες μετά το κλείσιμό τους για τον περιορισμό της διάδοσης του νέου κορονοϊού. Ωστόσο, τα σχολεία στην αφρικανική χώρα θα παραμείνουν κλειστά.

Την ανακοίνωση έκανε με διάγγελμα ο πρόεδρος της Κένυας, Ουχούρου Κενυάτα, στο οποίο παρέθεσε όλες τις τελευταίες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Τα μπαρ και οι παμπ της αφρικανικής χώρας θα κλείνουν στις δέκα η ώρα το βράδυ. Όλοι περίμεναν ότι ο Κενυάτης πρόεδρος θα ανακοίνωνε σήμερα το άνοιγμα των σχολείων, αλλά τελικά διέψευσε τις προσδοκίες όλων. Ο Ουχούρου Κενυάτα τόνισε ότι δεν είναι ακόμα σε θέση για να εγγυηθεί την ασφάλεια της υγείας των μαθητών και των μαθητριών της χώρας.

Ανακοίνωσε επίσης ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας τις βραδινές ώρες θα συνεχιστεί για 60 ημέρες ακόμη με μόνη αλλαγή ότι μετατίθεται για δύο ώρες μετά. Δηλαδή από αύριο η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Κένυα θα ισχύει από τις 23.00 έως τις 4.00 τα ξημερώματα.

Τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται μια σταθερή μείωση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Κένυα. Σήμερα η αρμόδια υγειονομική υπηρεσία ανακοίνωσε 53 νέα κρούσματα κορονοϊού. Ωστόσο, ο πρόεδρος Κενυάτα τόνισε ότι δεν υπάρχει εφησυχασμό. “Τώρα που νομίζουμε ότι έχουμε κερδίσει τη μάχη με τον ιό, η χώρα μπορεί να κινδυνεύει περισσότερο”, είπε χαρακτηριστικά.

Τα σχολεία στην Κένυα έκλεισαν τον Μάρτιο και το πιθανότερο είναι να λειτουργήσουν ξανά στις αρχές του 2021.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα