ΑΘΗΝΑ
12:04
|
26.04.2024
Τουλάχιστον 12 μολύνσεις εντοπίστηκαν ανάμεσα στα μέλη του πληρώματος του Mein Schiff 6.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 12 κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν στο κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6, το οποίο πλέει με περίπου 1.000 επιβάτες ανοικτά της Μήλου.

Όλες οι μολύνσεις έχουν εντοπιστεί στο πλήρωμα και σύμφωνα με το σχέδιο των ελληνικών αρχών, το κρουαζιερόπλοιο θα καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά όπου θα επαναληφθούν τα τεστ στα δώδεκα μέλη του πληρώματος που βρέθηκαν θετικά στον Covid-19, ενώ θα γίνουν από την αρχή έλεγχοι και στο υπόλοιπο πλήρωμα.

Αρχικά είχε αποφασιστεί το πλοίο να επιστρέψει στο Ηράκλειο όπου βρισκόταν μέχρι χθες το βράδυ (απέπλευσε στις 22:00), αλλά τελικά προτιμήθηκε το λιμάνι του Πειραία από το υπουργείο Ναυτιλίας για τη διεξαγωγή των ελέγχων.

Το πλήρωμα του Mein Schiff 6 αριθμεί 766 μέλη, ενώ στο κρουαζιερόπλοιο βρίσκονται αυτή τη στιγμή και 922 επιβάτες. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού διενεργήθηκαν δειγματοληπτικοί έλεγχοι και -σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες- οι 12 μολύνσεις εντοπίστηκαν στα πρώτα 150 δείγματα.

Το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο είχε “εγκαινιάσει” την επανέναρξη της κρουαζιέρας στην ελληνική επικράτεια μετά το lockdown.   

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα