ΑΘΗΝΑ
13:01
|
26.04.2024

Το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού “Der Spiegel” επιβεβαιώνει ο Αλεξέι Ναβάλνι δηλώνοντας ότι η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, τον επισκέφτηκε ενώ νοσηλευόταν με συμπτώματα […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού “Der Spiegel” επιβεβαιώνει ο Αλεξέι Ναβάλνι δηλώνοντας ότι η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, τον επισκέφτηκε ενώ νοσηλευόταν με συμπτώματα δηλητηρίασης σε νοσοκομείο του Βερολίνου.

“Έγινε μια συνάντηση, αλλά δεν ήταν αυτό που θα έλεγε κάποιος μυστική. Ήταν μια ιδιωτική συνάντηση”, έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο επικεφαλής κόμματος της αντιπολίτευσης στη Ρωσία και πρόσθεσε, “είμαι ευγνώμων προς την καγκελάριο Μέρκελ που με επισκέφθηκε στο νοσοκομείο”.  

Ο Ρώσος νοσηλεύτηκε για 32 ημέρες στο νοσοκομείο Σαριτέ (Charité) με συμπτώματα δηλητηρίασης από τον νευροτοξικό παράγοντα τύπου Νοβιτσόκ, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς του.

Ο εκπρόσωπος της γερμανικής καγκελαρίας, Στέφεν Ζάιμπερτ, επιβεβαίωσε με τη σειρά του την επίσκεψη Μέρκελ στον Ναβάλνι κάνοντας λόγο για μια “ιδιωτική” και όχι για “μυστική” συνάντηση, όπως έγραψε το δημοσίευμα της Κυριακής στο γερμανικό περιοδικό. Η είδηση της συνάντησής του Ναβάλνι με την καγκελάριο πιθανόν να ενοχλήσει την Μόσχα, η οποία απορρίπτει τα ευρήματα Γερμανών, Γάλλων και Σουηδών ειδικών ότι ο αντιπολιτευόμενος στο Κρεμλίνο δηλητηριάστηκε με Νοβιτσόκ στη Ρωσία τον περασμένο μήνα.

Η Μόσχα έχει επανειλημμένως ασκήσει κριτική εις βάρος του Βερολίνου γιατί, όπως υποστηρίζει, δεν μοιράστηκε μαζί της πληροφορίες για την υπόθεση. Η Μέρκελ έχει δεχτεί εκκλήσεις να παγώσει το σχεδόν ολοκληρωμένο έργο του αγωγού Nord Stream 2 που μεταφέρει φυσικό αέριο από τη Ρωσία στη Γερμανία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα