ΑΘΗΝΑ
13:09
|
25.04.2024
Την ιδιωτικοποίηση της κρατικής εταιρίας πετρελαίου NNPC προωθεί νομοσχέδιο του προέδρου Μπουχάρι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την ιδιωτικοποίηση της νιγηριανής κρατικής εταιρίας πετρελαίου NNPC, τη μετονομασία της σε «Νιγηριανή Εθνική Πετρελαϊκή Εταιρία» και την κατάργηση εταιριών ρυθμιστικού ελέγχου στον τομέα της Ενέργειας προς όφελος των νέων υπηρεσιών που θα συγκροτηθούν προωθεί νομοσχέδιο του προέδρου της Νιγηρίας Μουχαμάντου Μπουχάρι.

Συγκλίνουσες πληροφορίες της νιγηριανής εφημερίδας Punch και του πρακτορείου Ρόιτερς αναφέρουν ότι η νέα εταιρία σχεδιάζεται να δημιουργηθεί μέσα σε έξι μήνες από την έγκριση του «Νομοσχεδίου Πετρελαϊκής Βιομηχανίας» από την Εθνοσυνέλευση της Νιγηρίας.

Προηγουμένως θα έχει κληρονομήσει” όλα τα περιουσιακά στοιχεία της αρχικής, κρατικής εταιρίας, υπό όρους και συνθήκες που θα καθορίσουν από κοινού τα υπουργεία Οικονομίας και Πετρελαίου.

Το νομοσχέδιο προωθείται με 20 χρόνια καθυστέρηση, καθώς οι πρώτοι σχεδιασμοί για ιδιωτικοποίηση της κρατικής πετρελαϊκής εταιρίας είχαν ξεκινήσει επί του πρώην προέδρου της Νιγηρίας, Ολουσενγκούν Ομπασάντζο προκαλώντας τις αντιδράσεις μέρους κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα