ΑΘΗΝΑ
08:05
|
26.04.2024

Την άμεση παύση των εχθροπραξιών στο Ναγκόρνο Καραμπάχ πρότεινε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ με αφορμή την ανάφλεξη συγκρούσεων σε περιοχή που διεκδικούν […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την άμεση παύση των εχθροπραξιών στο Ναγκόρνο Καραμπάχ πρότεινε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ με αφορμή την ανάφλεξη συγκρούσεων σε περιοχή που διεκδικούν Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν.

Επισημαίνοντας πως η Μόσχα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην περιοχή,ο Πεσκόφ απηύθυνε έκκληση «σε όλες τις εμπόλεμες πλευρές να δείξουν τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση» και «να απόσχουν από στρατιωτικές μεθόδους άσκησης πολιτικής και οποιεσδήποτε ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν περαιτέρω ανεπιθύμητη όξυνση της κατάστασης». Παρατηρεί επίσης πως στην παρούσα φάση είναι πιο σημαντική η παύση πυρός από το να εξακριβωθεί πως έχει δίκαιο και ποιος άδικο.

Ο Πεσκόφ απαντώντας σε σχετική ερώτηση με αφορμή την χτεσινή τηλεφωνική επικοινωνία του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Αρμένιο ομόλογό του, Νικόλ Πασινιάν, ο Πεσκόφ απάντησε ότι η τηλεφωνική επικοινωνία του Πούτιν με τον Αζέρο πρόεδρο θα γίνει «εφόσον είναι αναγκαίο».

Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στην περιοχή ανέφερε πως η Ρωσία διατηρούσε πάντα μία ισοσταθμισμένη θέση η οποία της επιτρέπει να ασκήσει την επιρροή της και τις παραδοσιακά φιλικές σχέσεις και με τις δύο πλευρές για τη διευθέτηση της σύγκρουσης».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα