ΑΘΗΝΑ
13:15
|
25.04.2024

Αναβλήθηκαν οι προγραμματισμένες για σήμερα συνομιλίες αξιωματούχων Σερβίας και Κοσσυφοπεδίου στις Βρυξέλλες. Ο ειδικός μεσολαβητής της ΕΕ Μίροσλαβ Λάιτσακ απέδωσε την αναβολή στην πανδημία covi19 […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αναβλήθηκαν οι προγραμματισμένες για σήμερα συνομιλίες αξιωματούχων Σερβίας και Κοσσυφοπεδίου στις Βρυξέλλες.

Ο ειδικός μεσολαβητής της ΕΕ Μίροσλαβ Λάιτσακ απέδωσε την αναβολή στην πανδημία covi19 αποφεύγοντας να ανακοινώσει νεώτερη ημερομηνία πραγματοποίησης των συνομιλιών.

Λίγςες μέρες νωρίτερα ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου Αβντουλάχ Χότι δήλωσε απρόθυμος να συζητήσει στο νέο γύρο διαβουλεύσεων το θέμα συγκρότησης της Ένωσης σερβικών Δήμων και Κοινοτήτων που εκκρεμεί από το 2013, οπότε ο προκάτοχός του είχε υπογράψει συμφωνία στις Βρυξέλλες.

Η ίδρυση ένωσης σερβικών δήμων Κοσσυφοπεδίου προκαλεί κατά καιρούς έντονες αντιδράσεις σε Κοσσοβάρους Αλβανούς αξιωματούχους και στελέχη κομμάτων της αντιπολίτευσης καθώς εκτιμούν πως βάζει “βάσεις” για τη μελλοντική απόσχιση περιοχών του βορείου τμήματος της περιοχής που κατοικείται κυρίως από Σέρβους.

Οι συνομιλίες στις Βρυξέλλες θα γίνονταν μερικές βδομάδες μετά την υπογραφή μεμονωμένων συμφωνιών με την Ουάσιγκτον που υπέγραψαν στις 4 Σεπτεμβρίου στον Λευκό Οίκο ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς και ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου Αβντουλάχ Χότι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα