ΑΘΗΝΑ
21:07
|
24.04.2024

Εκατοντάδες διαδηλωτές, ανταποκρινόμενοι σε πρόσκληση της Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ), συγκεντρώθηκαν έξω από το άγαλμα του Βενιζέλου και συμμετείχαν σε […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκατοντάδες διαδηλωτές, ανταποκρινόμενοι σε πρόσκληση της Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ), συγκεντρώθηκαν έξω από το άγαλμα του Βενιζέλου και συμμετείχαν σε συλλαλητήριο καταγγέλλοντας την πολιτική των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή.

Πριν την έναρξη της πορείας, η πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ,Άννα – Μαρία Ηλιού, σε ομιλία της, κατήγγειλε την κυβέρνηση της ΝΔ, που στα χνάρια της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ, με την πλήρη στήριξη και των άλλων κομμάτων, «πετσοκόβει βασικές λαϊκές ανάγκες και διαθέτει τεράστια ποσά για την αγορά νέων και νέων όπλων που καμία σχέση δεν έχουν με τις αμυντικές ανάγκες της χώρας, αλλά μόνο με του ΝΑΤΟικούς επιθετικούς σχεδιασμούς».

Το πλήθος ξεκίνησε την πορεία από το άγαλμα του Βενιζέλου, συνέχισε την πορεία στις οδούς Εγνατίας, Αγίας Σοφίας και Τσιμισκή και κατέληξε έξω από το αμερικανικό προξενείο,στην οδό Τσιμισκή,την οποία είχαν κατακλύσει δεκάδες άνδρες των δυνάμεων ΜΑΤ.

Στην πορεία κυριάρχησε το σύνθημα: «Ούτε Γη, ούτε νερό! Έξω οι φονιάδες των λαών».

Ανάμεσα στο πλήθος ήταν πολλοί εργαζόμενοι και φοιτητές.

Μικροένταση και χημικά στην Αθήνα

Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας κατά τη διάρκεια πορείας κατά της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, στην Ελλάδα.   Με κεντρικό σύνθημα «ανεπιθύμητος ο Πομπέο» μέλη αριστερών οργανώσεων κατευθύνθηκαν προς την πρεσβεία των ΗΠΑ. Λίγο μετά τις 19:00 σημειώθηκαν επεισόδια, με τους άντρες των ΜΑΤ να κάνουν χρήση χημικών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα