ΑΘΗΝΑ
06:08
|
24.04.2024
Η ανάρτηση αυτή έγινε μόνο στην αγγλική γλώσσα και στο αντίστοιχο τμήμα του ιστότοπου του υπουργείου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

“Ιστορική” , αλλά μόνο στην αγγλική γλώσσα, χαρακτηρίζει την Συμφωνία των Πρεσπών η ελληνική κυβέρνηση στην Κοινή Δήλωση για τον στρατηγικό διάλογο Ελλάδας-ΗΠΑ.

Μία ώρα μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών Ν. Δένδια με τον Αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο στην Θεσσαλονίκη, το υπουργείο Εξωτερικών ανάρτησε στα αγγλικά την Κοινή Δήλωση για την αναθεώρηση σε επίπεδο κορυφής του στρατηγικού διαλόγου Ελλάδας-ΗΠΑ.

Η ανάρτηση αυτή έγινε μόνο στην αγγλική γλώσσα και στο αντίστοιχο τμήμα του ιστότοπου του υπουργείου, ενώ στα ελληνικά παρέμεινε στην ενημέρωση της Κυριακής για τις συγκρούσεις στην περιοχή του Ναγκόρνο – Καραμπάχ.

Σε αυτήν μεταξύ πολλών άλλων, στα θέματα περιφερειακής συνεργασίας τονίζεται ότι ΗΠΑ και Ελλάδα συνεχίζουν να υποστηρίζουν την ενσωμάτωση των χωρών των δυτικών Βαλκανίων, κατά βούληση των λαών τους, στους ευρωπαϊκούς και διεθνείς θεσμούς. Υπογραμμίστηκε μάλιστα η συμβολή της Ελλάδας σε αυτή την κατεύθυνση με την “ιστορική”  όπως χαρακτηρίζεται, Συμφωνία των Πρεσπών.

Πηγές: Αυγή, Rosa

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα