ΑΘΗΝΑ
22:29
|
24.04.2024
Τα θύματα ταξίδευαν οδικώς στην ορεινή περιοχή 290 χλμ δυτικά της πρωτεύουσας Καμπούλ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έντεκα πολίτες σκοτώθηκαν και τέσσερις άλλοι τραυματίστηκαν όταν μια αυτοσχέδια βόμβα χτύπησε ένα όχημα στην κεντρική επαρχία Ντεϊκούντι του Αφγανιστάν, τις πρωινές ώρες, επιβεβαίωσε ο επικεφαλής της επαρχιακής αστυνομίας στο κινεζικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Xinhua.

Τα θύματα ταξίδευαν σε ένα ιερό στις γύρω περιοχές της περιοχής, στην ορεινή περιοχή 290 χλμ δυτικά της πρωτεύουσας της χώρας Καμπούλ, είπε. Κατηγόρησε “τους εχθρούς της ειρήνης”, αναφερόμενος στους Ταλιμπάν, για την επίθεση, δίχως να δώσει λεπτομέρειες στη δημοσιότητα.

Περισσότεροι από 800 πολίτες σκοτώθηκαν και πάνω από 2.330 άλλοι τραυματίστηκαν σε εκρήξεις αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών το 2019 στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από την αποστολή των Ηνωμένων Εθνών.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την υπογραφή της ειρηνευτικής συμφωνίας ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους Ταλιμπάν, η διαδικασία ανταλλαγής κρατουμένων έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Φόβοι ωστόσο υπάρχουν για επιμέρους θύλακες που δρουν εκτός του πλαισίου της ειρηνευτικής διαδικασίας.

Πηγές: Xinhua

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα