ΑΘΗΝΑ
15:26
|
01.07.2024
Ο Αμερικανός καλλιτέχνης ταύτισε τον Αμερικανό πρόεδρο με την ρατσιστική εξτρεμιστική οργάνωση Κου-Κλουξ -Κλαν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Αμερικανός καλλιτέχνης και σχεδιαστής ρούχων Στέρλινγκ Ρούμπι ταύτισε τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ με την ρατσιστική εξτρεμιστική οργάνωση Κου-Κλουξ -Κλαν στο γυναικείο σόου μόδας του στο Παρίσι με τίτλο “Veil Flag”, στο οποίο ένα μαύρο μοντέλο ήταν ντυμένο με μια ξεθωριασμένη τζιν εκδοχή της αμερικανικής σημαίας.

Η εταιρία ρούχων του πολυσχιδούς Ρούμπι-σχεδιαστή ρούχων, γλύπτη, κεραμοποιού, ζωγράφου-έκανε το ντεμπούτο της στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας στη γαλλική πρωτεύουσα αργά τη Δευτέρα με μια ταινία που περιλάμβανε τη σημαία και ένα προφορικό ποίημα.

“Πού είμαστε και τι έχει συμβεί;” ξεκίνησε το ποίημα. “Χωρίς κυριαρχία, χωρίς ενσυναίσθηση. Μια σημαία φθαρμένη, καλυμμένη με ταλαιπωρία πορεία ενάντια στην ηγεσία χωρίς ηγεσία.”

“Πήγαινε πάνω μου … Ρίξε μου φως με φωτιά … Τερματίστε την τυραννία του Προέδρου Μεγάλου Δράκοντα”, πρόσθεσε.

Ο μεγάλος Δράκοντας είναι ένα από τα ανώτερα μέλη της KKK, η οποία παρά την μακρά ιστορία θανατηφόρας ρατσιστικής βίας εξακολουθεί να είναι νόμιμη και πιστεύεται ότι δραστηριοποιείται σε 41 πολιτείες των ΗΠΑ.

Ο Τραμπ κατηγορήθηκε ότι ενθάρρυνε την άνοδο του κινήματος της λευκής υπεροχής τα τελευταία χρόνια με τη ρητορική του και την ανοχή του απέναντι σε δολοφονίες μελών του αντιφασιστικού κινήματος.

“Αυτό το έργο είναι ένας διαλογισμός για την αμερικανική σημαία, πώς ένα πατριωτικό έμβλημα μπορεί να μετατραπεί σε κάτι πέρα από ένα δημόσιο σύμβολο”, δήλωσε ο Ρούμπι.

“Η αφήγηση που μοιάζει με μάντρα δίνει έμφαση στην κατάσταση του πένθους που βλέπω τη χώρα μας και τη σημασία της καταψήφισης της ηγεσίας δίχως ηγεσία ηγεσίας της κυβέρνησης Τραμπ”, συμπλήρωσε ο Αμερικανός σχεδιαστής και καλλιτέχνης.

Πηγές: Yahoo, France 24

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα