ΑΘΗΝΑ
16:42
|
19.04.2024
Η αστυνομία δεν έδωσε καμία εκτίμηση για τον αριθμό των αξιωματικών που ενδέχεται να επηρεαστούν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι αστυνομικές αρχές της Πορτογαλίας διέταξαν τους αστυνομικούς με τατουάζ που φέρουν ρατσιστικά σύμβολα ή αντίστοιχου ύφους γλώσσα να τα απομακρύνουν εντός έξι μηνών.

Η απαγόρευση αναφέρεται σε “ρατσιστικά, εξτρεμιστικά σύμβολα, λέξεις ή σχέδια που προτρέπουν σε βία”, ανέφερε η επίσημη ανακοίνωση. Καλύπτει επίσης σκουλαρίκια, βραχιόλια και δαχτυλίδια.

Η αστυνομία δεν έδωσε καμία εκτίμηση για τον αριθμό των αξιωματικών που ενδέχεται να επηρεαστούν, αλλά το Συμβούλιο της Ευρώπης αναφέρθηκε στην έκθεση του για το 2018 σε πολλές σοβαρές κατηγορίες για ρατσιστική βία κατά της πορτογαλικής αστυνομίας και οι καταγγελίες προς την επιτροπή κατά των διακρίσεων της χώρας αυξήθηκαν κατά 15% το περασμένο έτος.

Τον Αύγουστο, ο Πρόεδρος Μαρτσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα κήρυξε “μηδενική ανοχή” κατά του ρατσισμού καθώς οι αρχές ξεκίνησαν μια έρευνα αφού αρκετά άτομα, συμπεριλαμβανομένων δύο μαύρων βουλευτών, έγιναν στόχος απειλών μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που φέρεται να στάλθηκαν από μια ακροδεξιά ομάδα.

Πηγές: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα