ΑΘΗΝΑ
19:03
|
26.04.2024
Η ηγέτης της αντιπολίτευσης της Λευκορωσίας δήλωσε ότι θα απευθυνθεί στο κοινοβούλιο της Γαλλίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ηγέτης της αντιπολίτευσης της Λευκορωσίας, Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια, δήλωσε σήμερα Τρίτη ότι θα μιλήσει ενώπιον του γαλλικού κοινοβουλίου, κατόπιν πρόσκλησης που της απηύθυνε o Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, στο πλαίσιο συνομιλιών που είχαν οι δύο πολιτικοί, στις οποίες ο Μακρόν υποσχέθηκε να συμβάλει στην επίλυση της πολιτικής κρίσης.

“Λάβαμε πρόσκληση να μιλήσουμε ενώπιον του γαλλικού κοινοβουλίου και την αποδεχτήκαμε” , δήλωσε η Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια στο ειδησεογραφικό πρακτορείο AFP μετά από συνάντηση με τον Μακρόν κατά την επίσκεψή του στη Λιθουανία.

Η συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο ήταν η πλέον προβεβλημένη συνάντηση της Λευκορωσίδας πολιτικού με ηγέτη ξένης χώρας μέχρι στιγμής, από τις αμφισβητούμενες εκλογές τον περασμένο μήνα, στις οποίες διεκδίκησε την ηγεσία της χώρας από τον επί σειρά ετών Προέδρου της Λιθουανίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Η Τιχανόφσκαγια είχε προηγουμένως απευθυνθεί στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και συναντήθηκε με υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ και τους ηγέτες της γειτονικής Πολωνίας και της Λιθουανίας.

Πηγές: France 24

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα