ΑΘΗΝΑ
21:15
|
05.05.2024

Την παραίτηση του προέδρου, Ιβάν Ντούκε, ζητούν οι πρώην αντάρτες των Επαναστατικών Ένοπλων Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC) κατηγορώντας τον ότι ηγείται μιας “αιμοσταγούς” κυβέρνησης που […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την παραίτηση του προέδρου, Ιβάν Ντούκε, ζητούν οι πρώην αντάρτες των Επαναστατικών Ένοπλων Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC) κατηγορώντας τον ότι ηγείται μιας “αιμοσταγούς” κυβέρνησης που εμπλέκεται στη διακίνηση ναρκωτικών και σε εκλογική νοθεία.

Σε ανακοίνωσή του ο πρώην επικεφαλής των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων Ιβάν Μάρκες καταδίκασε τη συστηματική εξόντωση των πρώην ανταρτών από τις δυνάμεις ασφαλείας της κυβέρνησης της Κολομβίας. Την περασμένη Δευτέρα βρέθηκε νεκρός στην πολιτεία Κάουκα ο πρώην αντάρτης και μέλος της FARC Γιοβάνι Σαντοβάλ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Telesur από το 2016 που υπεγράφη στην Αβάνα η ειρηνευτική συμφωνία για το τέλος του 50ετούς εμφυλίου στην Κολομβίας έως και 230 πρώην αντάρτες έχουν πέσει θύματα δολοφονιών.

“Ο πρώην πρόεδρος Αλβάρο Ουρίμπε και ο διάδοχός του Ντούκε αναβιώνουν τις τακτικές βίας των παραστρατιωτικών ομάδων την ώρα που η χώρα προσπαθεί να γυρίσει σελίδα και να προχωρήσει σε μια νέα εποχή ειρήνης”, ανέφερε η ανακοίνωση των πρώην μελών της FARC που έχουν παραδώσει τα όπλα τους σύμφωνα με τους όρους της ειρηνευτικής συμφωνίας.

“Ο πόλεμος που ζούμε τώρα διεξάγεται από εγκληματικά μυαλά που πιστεύουν ότι μπορούν να κρύψουν τις συμμαχίες πίσω από το εμπόριο ναρκωτικών”, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η οποία καταλήγει με το αίτημα της άμεσης παραίτησης του “παράνομου” ηγέτη της Κολομβίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα