ΑΘΗΝΑ
11:54
|
25.04.2024

Οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, ο συντονισμός των κινήσεων Ελλάδας-Κύπρου ενόψει και του επικείμενου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, καθώς και ζητήματα διμερούς, ευρωπαϊκού και περιφερειακού ενδιαφέροντος αναμένεται […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, ο συντονισμός των κινήσεων Ελλάδας-Κύπρου ενόψει και του επικείμενου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, καθώς και ζητήματα διμερούς, ευρωπαϊκού και περιφερειακού ενδιαφέροντος αναμένεται να τεθούν αύριο στο επίκεντρο συνάντησης που θα έχει στη Λευκωσία ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον Κύπριο ομόλογό του, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Η αιφνιδιαστική επίσκεψη του Ν. Δένδια στην Κύπρο δεν αποκλείεται να σχετίζεται με τα αποτελέσματα των επαφών που είχε το τελευταίο διήμερο σε Θεσσαλονίκη και Σούδα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

Ν.Αναστασιάδης: Οι κυρώσεις «δεν είναι αυτοσκοπός»

Αξίζει να σημειωθεί ότι απόψε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, αναφερόμενος στο επικείμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κορυφής στις Βρυξέλλες, και ερωτηθείς εάν θα ζητηθούν κυρώσεις σε βάρος της Άγκυρας απάντησε ότι αυτές «δεν είναι αυτοσκοπός»!

«Αυτοσκοπός είναι να ανταποκρίνονται προς τις αρχές και αξίες της ΕΕ οι υποχρεώσεις της Τουρκίας ως υποψήφιας προς ένταξη χώρας και αυτό πρέπει επιτέλους να επικρατήσει» είπε χαρακτηριστικά. Δήλωσε δε άγνοια όταν ρωτήθηκε αν η γερμανική προεδρία της ΕΕ σχεδιάζει μεταξύ άλλων να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία, όχι άμεσα, αλλά σε μεταγενέστερο στάδιο αν δεν συμμορφωθεί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα