ΑΘΗΝΑ
13:17
|
01.07.2024
Ο Ισραηλινός υπουργός Υγείας δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να αρθεί σύντομα η δεύτερη καραντίνα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ισραηλινός υπουργός Υγείας Γιούλι Έντελσταϊν δήλωσε σήμερα την Τρίτη ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να αρθεί σύντομα η δεύτερη καραντίνα που επιβλήθηκε στη χώρα σε εθνικό επίπεδο μετά από τρεις εβδομάδες όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.

“Δεν υπάρχει καμία περίπτωση σε 10 μέρες θα καταργήσουμε όλους τους περιορισμούς και να πούμε ότι όλα έχουν τελειώσει, όλα είναι καλά”, δήλωσε στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Kan.

Το Ισραήλ επέβαλε το δεύτερη καραντίνα στις 18 Σεπτεμβρίου μετά την άνοδο του αριθμού κρουσμάτων από κορονοϊό. Αρχικά η καραντίνα είχε προγραμματιστεί να λήξει στις 10 Οκτωβρίου.

Την ίδια στιγμή το Κοινοβούλιο αναμένεται να συζητήσει νομοθετική ρύθμιση για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, ο οποίος θα μπορούσε να περιορίσει τις εβδομαδιαίες διαμαρτυρίες που διεξάγονται ενάντια στον πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου για μήνες.

Εν τω μεταξύ, αυτοκινητοπομπή με κατεύθυνση την Ιερουσαλήμ σχηματίστηκε από όσους θέλουν να διαμαρτυρηθούν για τους πιθανούς περιορισμούς στις διαδηλώσεις.

“Το άνοιγμα της οικονομίας και της ζωής μας θα είναι σταδιακό και αργό”, συμπλήρωσε ο Έντελσταϊν.

Πηγές: France 24

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα