ΑΘΗΝΑ
07:29
|
17.05.2024
Έξι μέλη του Κοινοβουλίου αποχωρούν από την κοινοβουλευτική ομάδα του αντιπολιτευόμενου Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έξι μέλη του Κοινοβουλίου αποχωρούν από την κοινοβουλευτική ομάδα του αντιπολιτευόμενου Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος (BSP), λίγες μέρες μετά την επανεκλογή της Κορνέλια Νίνοβα ως αρχηγού του κόμματος και τιην ανάδειξη εθνικού συμβουλίου που παγίωσε τη θέση εντός του κόμματος.

Οι έξι περιλαμβάνουν δύο από τους ηττημένους αντιπάλους της Ninova στις εκλογές για την ηγεσία του κόμματος, τον  Κράσιμιρ Γιάνκοφ και Βαλέρι Ζαμπλιάνοφ. Όλοι εκτός από τον Ζαμπλιάνοφ παραιτούνται επίσης της ιδιότητας του μέλους του κόμματος.

Υπενθυμίζεται πως στις εκλογές για την ηγεσία του αντιπολιτευόμενου κόμματος η Νίνοβα επικράτησε με ποσοστό 81,5 τοις εκατό των ψήφων.

Η αποχώρηση των έξι θα αφήσει την κοινοβουλευτική ομάδα του Σοσιαλιστικού Κόμματος με 72 βουλευτές, πράγμα που σημαίνει ότι θα παραμείνει η δεύτερη μεγαλύτερη ομάδα στην τρέχουσα Εθνική Συνέλευση της Βουλγαρίας.

Δεδομένων των κανόνων που απαγορεύουν την μεταπήδηση από μια κοινοβουλευτική ομάδα σε άλλη κατά τη διάρκεια της ζωής του Κοινοβουλίου, οι έξι θα καταγραφούν ως “ανεξάρτητοι” , αυξάνοντας το σύνολο τέτοιων βουλευτών σε 15.

Πηγές: The Sofia Globe

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα