ΑΘΗΝΑ
12:24
|
25.04.2024

Συνεχίζονται τα “μαύρα” μαντάτα για την βρετανική οικονομία σε μία περίοδο που το Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει σε τροχιά αβεβαιότητας λόγω των σκληρών αλλά ατελέσφορων, ως […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνεχίζονται τα “μαύρα” μαντάτα για την βρετανική οικονομία σε μία περίοδο που το Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει σε τροχιά αβεβαιότητας λόγω των σκληρών αλλά ατελέσφορων, ως σήμερα, διαπραγματεύσεων με την ΕΕ, ενόψη ολοκλήρωσης της διαδικασίας του Brexit τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Η εθνική Στατιστική Υπηρεσία Ηνωμένου Βασιλείου κατέγραψε μείωση του ΑΕΠ κατά 19,8% μέσα στο δεύτερο τρίμηνο τρέχοντος έτους ενώ ήταν σε ισχύ τα πολύ αυστηρά μέτρα περιορισμού της κίνησης των πολιτών και λειτουργίας των περισσότερων επιχειρήσεων λόγω πανδημίας COVID-19.

Η μείωση αυτή, αν και λίγο μικρότερη από τις αρχικές προβλέψεις που την ανέβαζαν στο 20,4%, παραμένει η μεγαλύτερη μέσα στις επτά ισχυρότερες οικονομίες διεθνώς.

Θεωρείται επίσης η μεγαλύτερη (για τα δεδομένα της βρετανικής οικονομίας) από το 1955, χρονιά που άρχισαν να καταγράφονται λεπτομερώς τα δεδομένα για το βρετανικό Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν.

Αξιωματούχοι της Στατιστικής Υπηρεσίας επισημαίνουν ακόμη πως η βρετανική οικονομία είναι κατά 21,8% «μικρότερη» από ό,τι ήταν τον περασμένο Δεκέμβριο.

Η κατάσταση αυτή συνοδεύεται και από άλλα δυσμενή στοιχεία που επέφερε η επέλαση της πανδημίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως οι πάνω από 40.000 άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του COVID-19, οι πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι που έμειναν άνεργοι, και το 25% των εργαζομένων που υπέστησαν μείωση στους μισθούς λόγω μειωμένου ωραρίου εργασίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα