ΑΘΗΝΑ
20:19
|
18.05.2024
Ελεύθερος με εγγύηση 20.000 ευρώ αφέθηκε ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα μετά την απολογία του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ελεύθερος με εγγύηση 20.000 ευρώ αφέθηκε ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης μετά την απολογία του, σήμερα (30/9) στον ανακριτή Αθανάσιο Μαρνέρη που χειρίζεται τη δικογραφία για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με τα 102 θύματα.

Η απολογία του Ηλία Ψινάκη, ξεκίνησε λίγο πριν τις 10 το πρωί της Τετάρτης και ολοκληρώθηκε περίπου 4 ώρες μετά, με τον ίδιο να υποστηρίζει ότι αφενός είχαν ληφθεί όλα τα μέτρα πρόληψης αποφυγής πυρκαγιών και αφετέρου πως ουδέποτε ζητήθηκε η εκκένωση του Δήμου, για την οποία ο Δήμος ήταν ανά πάσα στιγμή έτοιμος. Σε κάθε περίπτωση όπως τόνισε στην απολογία του, από την πλευρά τους, έγιναν όλα βάσει των νομίμως προβλεπόμενων.

“Είχα οκτώ ερωτήσεις που έπρεπε να απαντηθούν νομικά και προσωπικά. Αυτά τα θέματα δεν αφορούν τη φονική πυρκαγιά αλλά ό,τι είχαμε κάνει σαν Δήμος πριν. Κατάλαβα ότι ο ανακριτής είναι πάρα πολύ ενημερωμένος και ότι θα έχουμε ραγδαίες εξελίξεις”, δήλωσε ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα, εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου.

“Καταθέσαμε ένα υπόμνημα 42 σελίδων με 31 σχετικά έγγραφα με τα οποία αντικρούονται όλα τα σκέλη του κατηγορητηρίου. Η απολογία ήταν εξαντλητική και πιστεύουμε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ενοχής”, δήλωσε ο συνήγορος του Αλέξανδρος Λυκουρέζος, μετά την απολογία του πελάτη του.

“Ο κ. Ψινάκης με την κατάθεση του υπηρέτησε την αλήθεια και μόνο την αλήθεια. Συνέδραμε ουσιαστικά το έργο του κ. ανακριτή το οποίο είναι εξαιρετικά διεισδυτικό” επισήμανε από την πλευρά του, ο δεύτερος συνήγορός του, Δημήτρης Κουσιουρής.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ηλίας Ψινάκης συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των 20 στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Πυροσβεστικής όπως και άλλων φορέων, εναντίον των οποίων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος, κατά περίπτωση, για εμπρησμό από αμέλεια, ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και διά παραλείψεως καθώς και για σωματικές βλάβες κατά συρροή, δια παραλείψεως και από αμέλεια από υπόχρεους και μη.

Τις επόμενες ημέρες έχουν κληθεί από τον ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν, ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς και η πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα