ΑΘΗΝΑ
12:54
|
25.03.2023
Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ τραυματίστηκε στα επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από το κτίριο του υπουργείου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν το πρωί της Τετάρτης (30/09) έξω από το υπουργείο Υγείας, όταν μέλη της ΠΟΕΔΗΝ, που πραγματοποιεί διαμαρτυρία αυτή την ώρα, επιχείρησαν να σπάσουν τον κλοιό των ΜΑΤ και να εισέλθουν στο κτίριο.  

Η κατάσταση έξω από το υπουργείο παραμένεη τεταμένη, με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννακό, να έχει τραυματιστεί. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, ο κος Γιαννακός βρέθηκε στο έδαφος μετά από επεισόδιο με άνδρες των ΜΑΤ.  

H ΠΟΕΔΗΝ προχώρησε σήμερα σε στάση εργασίας από τις 7πμ έως τις 10πμ, ενώ από τις 09:00 μέλη της συγκεντρώθηκαν έξω από το Υπουργείο Υγείας, με αίτημα την προάσπιση των συμφερόντων του έκτακτου προσωπικού στα νοσοκομεία.  

Σε σχετική ανακοίνωσή της αναφέρει ότι:

300-400 συνάδελφοί μας, επικουρικό προσωπικό παρότι εργάζονται πολλά χρόνια στα Νοσοκομεία, βρίσκονται στην πόρτα της εξόδου (απολύονται) εάν δεν υπάρξει πολιτική πρωτοβουλία από την Κυβέρνηση και μάλιστα απολύονται εν μέσω πανδημίας. Συμμετείχαν στο διαγωνισμό 2Κ και παρότι δικαιούνταν αυξημένη μοριοδότηση είναι στους αποτυχόντες.

Επικουρικό προσωπικό, περί τις 2000, λήγουν οι συμβάσεις από 1 Οκτώβρη έως τέλος του έτους και απολύονται. Παρά τις δεσμεύεις δεν υπήρξε νομοθετική πρωτοβουλία έστω παράτασης τα συμβάσεων.  

Οι συμβασιούχοι που συμμετείχαν στους διαγωνισμούς των Νοσοκομείων για τις νέες Συμβάσεις Εργασίας ορισμένου χρόνου στις υπηρεσίες καθαριότητας, φύλαξης, εστίασης και δεν είναι στους επιτυχόντες απολύονται. Δεν δικαιούνται την παράταση που προβλέπει ο νόμος.  

Είναι εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό εκ των οποίων πολλοί εργάζονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και “φεύγουν από το σύστημα” σε περίοδο που τους έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ.  

Διεκδικούμε αφενός την παράταση των συμβάσεων και αφετέρου την μονιμοποίησή τους. Οι έκτακτες ανάγκες είναι πάγιες και διαχρονικές στην Δημόσια Υγεία και την Πρόνοια. Τα Νοσοκομεία θα καταρρεύσουν με 45000 κενές οργανικές θέσεις εάν φύγουν και οι 12000 έκτακτοι υπάλληλοι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα