ΑΘΗΝΑ
18:08
|
26.04.2024
Η CIA έστησε το δικό της ομοσπονδιακό εργαστήριο, έναν κλάδο για έρευνα και ανάπτυξη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω


Την περασμένη Δευτέρα, σύμφωνα με αναφορές, η CIA έστησε το δικό της ομοσπονδιακό εργαστήριο, έναν κλάδο για έρευνα και ανάπτυξη, και αυτό την κάνει πιθανό συνεργάτη για 300 ή και παραπάνω εργαστήρια και ακαδημαϊκούς ειδικούς. Η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ αφήνει τα πλεονεκτήματα που θα κερδίσει από αυτή την απόφαση να “διαχυθούν προς τα κάτω”: έρυενα για τεχνητή νοημοσύνη, βιοεπιστήμη, εικονική και αυξημένη πραγματικότητα, κβαντική υπολογιστές και προχωρημένα υλικά, καθώς και ότι παράγουν οι ίδιοι.

Ο καθένας μπορεί να νόμιζε ότι το Λάνγκλει – το ανεξάτητο κατασκοπευτικό σώμα που είναι υπόλογο μόνο στον Γενικό Διευθυντή πληροφοριών και συνεπώς θεωρείται κάρτος εν κράτει – αγνοεί την “έρευνα και ανάπτυξη στις επιστήμες” και την χρήση τους στις αποστολές του, αλλά το βρώμικο αρχείο του δείχνεί περισσότερες από μια επιχειρήσεις όπου αυτές έχουν χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά σαν όπλα.

Το εν λόγω εργαστήριο, το οποίο προσδιορίζουν ως CIA Labs (Εργαστήρια της CIA), αντιστοιχεί στο μακρύτερο όρο Εργαστήρια Βιομηχανικής Ανάλυσης προσαρμοσμένων χαρακτηριστικών, και θα επιτρέψει επίσης στους αξιωματικούς της υπηρεσίας κατασκοπείας να λάβουν πατέντες και άδειες για όποια πνευματική ιδιοκτησία δημιουργήσουν δουλεύοντας στην υπηρεσία.

Οι πράκτορες θα μπορούν στη συνέχεια να πάρουν ένα μέρος από τα κέρδη, ενώ η CIA θα παίρνει τα υπόλοιπα λεφτά, σύμφωνα με το MIT Technology Review, Οι αξιωματικοί θα μπορούν να βγάλουν 15% από τα συνολικά κέρδη με μέγιστο όριο τα 150,000 δολάρια το χρόνο, σύμφωνα με τη δήλωση που ανακοινώνει την πρωτοβουλία αυτή.

“Το CIA Labs διεξάγει διεπιστημονική έρευνα, ανάπτυξη, δοκιμές, και μηχανική για να δώσει λύση σε νέες προκλήσεις: στην προσαρμογή, βελτίωση ή επιτάχυνση της παραγωγής υπάρχοντων λύσεων – και να επιλύσει επίμονα επιστημονικά προβλήματα με νέους τρόπους”, αναφέρει η δήλωση.

Με το CIA Labs, αποκαθιστούν την κοινοπραξία των αξιωματικών του με τον ιδιωτικό τομέα και τον ακαδημαϊκό χώρο, “προς υποστήριξη της αποστολής της CIA”, μια συνενοχή που στην πραγματικότητα υπήρχε από τις αρχές της Υπηρεσίας, αλλά τώρα ανακοινώνουν περίχαρα ότι “μέσω αυτής της δουλειάς, οι αξιωματικοί της CIA θα έχουν πρόσβαση σε κορυφαίους ερευνητές και μοναδικές εγκαταστάσεις, καθώς και έκθεση σε συναρπαστικές προκλήσεις εθνικής ασφάλειας.

Στην πραγματικότητα, η Διεύθυνση Επιστήμης και Τεχνολογίας της CIA, με επικεφαλής την Δρ. Ντον Μέιεριξ, ενδιαφέρεται μόνο για την τόνωση της δημιουργικότητάς της και να βγάλει κέρδος από έναν ανταγωνισμό, κατά κάποιους, με την Σίλικον Βάλεϊ, την περιοχή στον κόλπο του Σαν Φαρνσίσκο στην Καλιφόρνια, που φιλοξενεί πολλές από τις ανερχόμενες τεχνολογικές εταιρίες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων τριών συνδικάτων με παγκόσμιας κλίμακας κατασκοπεία και παρακολούθηση όπως η Apple, το Facebook και η Google.

Η ίδια η Μέιεριξ αναγνώρισε ότι, στην καλύτερη περίπτωση, η έρευνα και ανάπτυξη της υπηρεσίας θα μπορούσε να βγάλει τα λεφτά της.

Πόσα απ’ τα παλιά λημέρια έχουν υπάρξει μέρος των επιχειρήσεων της υπηρεσίας, συμπεριλαμβανομένων των μυστικών επιχειρήσεων; Αυτό το αφήνουμε για τα μυστικά χρονικά. Σε αυτά πρέπει να εκτελεστούν και να κρυφτούν σχέδια, οι ταυτότητες των ατόμων και των οντότητων που εμπλέκονται, τα αποτελέσματα των στόχων τους και οι συνέπειες για τα θύματα – αυτές είναι γνωστές στον κόσμο, αλλά η ευθύνη κρύβεται σαν επτασφράγιστο μυστικό ώστε να μην μπορεί να εντοπιστεί ή αποδειχθεί.

Ποιοί θα είναι οι νέοι τρόποι; Θα γίνουν και αυτοί μέρος της μυστικότητας και αυτών των κρυφών αρχείων, όπου η στρατολόγηση τεχνικού ταλέντου και τα πλεονεκτήματα στα αποτελέσματα πολύ υψηλής επιστημονικής απόδοσης που είναι διαθέσιμα στα πολιτικά συμφέροντα και τα συμφέροντα για παγκόσμια κυριαρχία της αυτοκρατορίας είναι κρυφά, συμπεριλαμβανομένων της εισαγωγής των μποτ της CIA στην καθημερινότητά μας, για να αναφέρουμε μια από τις ειδικότητες που αναπτύσσονται, ή την άμεση επεξεργασία εκατομμυρίων δεδομένων για την συλλογή των οποίων από τις επικοινωνιακές τεχνολογίες υπεύθυνες είναι οι στρατιωτικές υπηρεσίες και οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ.

Οπώς λέει η Μέιεριξ, η CIA είναι ήδη παραεπιβαρυμένη από τον όγκο δεδομένων που συλλέγει. Καθώς περνάει ο χρόνος, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα γίνει πιο εύκολο γι’ αυτούς να αποφασίζουν σε άμεσες δράσεις, και ο σχεδιασμός και η εκτέλεση μιας πολιτικής δολοφονίας, όπως για παράδειγμα αυτή της Πατρίς Λουμπούμπα, ή ένος πραξικόπηματος ενάντια στου Σαλβαδόρ Αλιέντε, θα φέρουν τη σφραγίδα ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους ή ενός ανθρωποειδούς ρομπότ ως όπλα για μυστικές δολοφονίες.

Πιστεύω ότι θα έχουν εύκολη πρόσβαση για βιολογικό πόλεμο, με ιούς και βακτήρια να αναδύονται από οποιοδήποτε από τα 300 εργαστήρια στο δίκτυο, ικανά να προκαλέσουν έντονες ζημιές σε στρατιωτικές ή πολιτικές δυνάμεις, σε ολόκληρες χώρες, και ακόμη περισσότερο σε όσους μεταδίδουν ζωικές και ανθρώπινες αρρώστιες στην Κούβα.

Θυμηθείτε μόνο τρεις υποθέσεις: τον πυρετό των χοίρων που οδήγησε στη σφαγή 740,000 γουρουνιών και την παύση αυτής της παραγωγής φαγητού για δύο δεκαετίες – την επιδημία αιμορραγικού δάγκειου πυρετού που οδήγησε στην προσβολή χιλιάδων ατόμων και τον θάνατο πάνω από εκατό – τα περισσότερα εκ των οποίων παιδιά – και στις αρχές της δεκαετίας του 1980, όταν ο αποκλεισμός υποτίθεται “χαλάρωνε” και γινόνταν εξαγωγές σοδειών στο νησί, μέσα στο ύφασμα που τα κάλυπτε βρισκόταν η μπλε μούχλα του καπνού, που κατέστρεψε το 85% της σοδειάς του περίφημου Κουβανέζικου καπνού που τώρα, τον Σεπτέμβρη του δίσεκτου αυτού έτους 2020, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ καταργεί αυτή την ελάχιστη ελευθερία για προσωπική κατανάλωση στους Αμερικάνους και πάλι, ζητώντας ουσιαστικά την ολική οικονομική ασφυξία της Κούβας.

Αυτό γίνεται γιατί το ζαχαροκάλαμο, οι μπανάνες, οι μέλισσες, τα φασόλια, οι πιπεριές και άλλες σοδειές, και πολλά ακόμη, αποτελούσαν μέρος των δράσεων της CIA σε έναν ακήρυχτο και παράνομο μυστικό πόλεμο από τις ΗΠΑ ενάντια στην Κούβα που συνεχίζεται απρόσκοπτα.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε στόχος της CIA στις δράσεις τις στους τομείς των νέων τεχνολογιών. Φυσικά, δεν είμαστε το επίκεντρο, όταν έχουν πιο δυνατούς “εχθρούς”. Για παράδειγμα, την Κίνα – εξ ου και οι επιχειρήσεις ενάντια στις τεχνολογικές και επιστημονικές της εξελίξεις, και δεν θέλω να κάνω υποθέσεις για την περίπλοκη παγκόσμια κατάσταση από την οποία όλοι υποφέρουμε και γνωρίζουμε.

Αλλά επιστρέφοντας στην αρχή, τα CIA Labs, η Δρ. Μέιεριξ δήλωσε περήφανα: “Βοηθούν στη διατήρηση της αμερικάνικης κυριαρχίας, ειδικά από τεχνολογικής πλευράς” (…) “Αυτό έχει μεγάλη σημασία για την εθνική και οικονομική ασφάλεια”. Ο κύβος ερρίφθη, η CIA διατηρεί την σχεδόν-απόλυτη δύναμη σε αυτούς τους καιρούς αλλαγής. Θα συνεχίσει να είναι το επιτρεπτό κράτος εν κράτει.

Πηγή: juventudrebelde.cu

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα