ΑΘΗΝΑ
00:14
|
27.04.2024
Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, τα μη επισκέψιμα σημεία του Σινικού Τείχους δέχονται μαζικές "επιθέσεις" τουριστών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι διακοπές της ‘Χρυσής Εβδομάδας’, της δημοφιλέστερης τουριστικής περιόδου, πλησιάζουν στην Κίνα και η κυβέρνηση προετοιμάζεται για την ετήσια επιδρομή των εκδρομέων στο “άγριο” Σινικό Τείχος.

Ως “άγρια” περιγράφονται τα σημεία του Τείχους που δεν έχουν αποκατασταθεί και παραμένουν κλειστά για τους τουρίστες.

Η κινεζική κυβέρνηση περιμένει ότι ειδικά φέτος εκατομμύρια Κινέζοι θα επισκεφθούν το Τείχος σε διάφορα σημεία του, καθώς θεωρείται δεδομένο ότι οι περισσότεροι από αυτούς που παραδοσιακά επιλέγουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό τις μέρες της ‘Χρυσής Εβδομάδας’, αυτή τη φορά θα προτιμήσουν να περάσουν τις διακοπές τους στα τοπικά θέρετρα, τονώνοντας σημαντικά τον εσωτερικό τουρισμό.

“Φέτος οι διακοπές για την εθνική μας επέτειο διαρκούν οκτώ ημέρες και είναι δεδομένο ότι ο αριθμός των εκδρομέων που θα επιχειρήσουν να εξερευνήσουν το ‘άγριο τείχος’ θα είναι αυξημένος”, σχολίασε ο Γιου Χανκουάν, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Ιστορικών και Πολιτιστικών Μνημείων της Γιανκίνγκ.

Όπως εξήγησε ο Γιου Χανκουάν, το Σινικό Τείχος είναι πολύ απόκρημνο σε κάποια σημεία του και πολλοί τουρίστες που επιχειρούν να εξερευνήσουν τα μη επισκέψιμα αυτά σημεία κινδυνεύουν να τραυματιστούν σε κάποια πτώση ή να χαθούν. Επιπλέον, η αναρρίχηση στα σημεία που δεν έχουν αποκατασταθεί πλήρως μπορεί να προκαλέσει φθορές στο πιο αναγνωρίσιμο ιστορικό μνημείο της χώρας.

Στην πραγματικότητα, πολύ μικρό μέρος του Σινικού Τείχους -που απλώνεται σε μήκος χιλιάδων χιλιομέτρων- είναι επισκέψιμο. Στα περισσότερα σημεία του το Τείχος είναι ‘άγριο’, αφημένο στην αρχική του κατάσταση. Το Πεκίνο έχει ανακοινώσει ότι σύντομα θα ξεκινήσουν νέες εργασίες αποκατάστασης, αλλά μέχρι τότε, κάποια σημεία του μνημείου πρέπει να παραμείνουν απροσπέλαστατα.

Για να διασφαλιστεί αυτό, η κινεζική κυβέρνηση ενεργοποίησε εν όψει της ‘Χρυσής Εβδομάδας’ όλες τις φρουρές του Τείχους και αύξησε τα πρόστιμα για τους παραβάτες, οι οποίοι στο εξής θα καταβάλουν ως και 30.000 γουάν (περίπου 4.500 ευρώ) για παράνομη προσέγγιση στο ‘άγριο τείχος’.

Επιπλέον, οι αρχές επιθεωρούν ήδη τα social media και μπλοκάρουν λογαριασμούς προκειμένου να αποτρέψουν τη διοργάνωση πάρτι και αποστολών εξερεύνησης στο γοητευτικό αλλά απρόσιτο “Άγριο Σινικό Τείχος’.

Με πληροφορίες από BBC World.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα