ΑΘΗΝΑ
12:11
|
24.04.2024

Κανείς στην Ινδία, ούτε καν οι αρχές, δεν υπολογίζουν την κάστα των “σπασμένων, θρυμματισμένων” Ντάλιτ. Η οικογένεια της 19χρονης (“πρώην ανέγγιχτης”) που πέθανε εβδομάδες μετά […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κανείς στην Ινδία, ούτε καν οι αρχές, δεν υπολογίζουν την κάστα των “σπασμένων, θρυμματισμένων” Ντάλιτ. Η οικογένεια της 19χρονης (“πρώην ανέγγιχτης”) που πέθανε εβδομάδες μετά τον ομαδικό βιασμό της από τέσσερις άνδρες ανώτερης κάστας καταγγέλλει ότι η Αστυνομία αποτέφρωσε τη σορό της χωρίς τη συγκατάθεσή τους. 

Το θύμα εισήχθη πριν από δύο εβδομάδες σε νοσοκομείο στο Δελχί με πολλαπλά και σοβαρά τραύματα. Η επίθεση σε βάρος της συνέβη στις 14 Σεπτεμβρίου στο Ουτάρ Πραντές, το λιγότερο ασφαλές για τις γυναίκες κρατίδιο σε όλη την Ινδία. Τέσσερις άνδρες έχουν συλληφθεί ως ύποπτοι για τον ομαδικό βιασμό.

Η οικογένειά της κατήγγειλε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι η σορός της κοπέλας κατασχέθηκε από την αστυνομία, παρά την αντίσταση που προέβαλαν συγγενείς της και συγχωριανοί της, και αποτεφρώθηκε στη διάρκεια της νύκτας. “Τους παρακαλέσαμε να μας αφήσουν να μεταφέρουμε τη σορό στο εσωτερικό του σπιτιού για μία τελευταία φορά, όμως δεν μας άκουσαν”, κατήγγειλε ο αδελφός της στην εφημερίδα Indian Express.

Ο διοικητής της αστυνομίας της περιοχής Βίκραντ Βιρ διέψευσε τις κατηγορίες και διαβεβαίωσε ότι η αποτέφρωση έγινε με την έγκριση της οικογένειας.

Η κοπέλα είχε εξαφανιστεί αφού είχε πάει στα χωράφια. Εντοπίστηκε μέσα σε μια λίμνη αίματος, έχοντας μείνει παράλυτη από τα τραύματα που είχε υποστεί στον λαιμό και τη σπονδυλική στήλη.

Η υπόθεσή της προκάλεσε οργή στην Ινδία και αγανάκτηση στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης. Διαδηλώσεις και συγκρούσεις με την αστυνομία σημειώθηκαν εξάλλου σήμερα στο Δελχί και σε άλλες πόλεις της Ινδίας.

Κατά μέσο όρο 87 βιασμοί αναφέρονταν κάθε ημέρα το 2019 στην Ινδία, ενώ τα εγκλήματα εναντίον των γυναικών αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 7% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες. Ωστόσο οι ειδικοί εκτιμούν ότι πολλοί βιασμοί δεν καταγγέλλονται.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα