ΑΘΗΝΑ
13:28
|
16.04.2024

Η τελευταία έκθεση της Microsoft με τίτλο «Ψηφιακή Άμυνα» διέψευσε ότι πίσω από την αύξηση των κυβερνοεπιθέσεων διεθνώς είναι συγκεκριμένες κυβερνήσεις π.χ. χωρών- ανταγωνιστών των […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η τελευταία έκθεση της Microsoft με τίτλο «Ψηφιακή Άμυνα» διέψευσε ότι πίσω από την αύξηση των κυβερνοεπιθέσεων διεθνώς είναι συγκεκριμένες κυβερνήσεις π.χ. χωρών- ανταγωνιστών των ΗΠΑ, όπως η Ρωσία και η Κίνα, αποδίδοντας την αύξηση των κρουσμάτων αυτών σε «σπεσιαλίστες» του είδους.

Μελετώντας τα στοιχεία από κυβερνοεπιθέσεις που καταγράφηκαν σε διάφορες χώρες το 2019, η Microsoft διαπιστώνει ότι έγιναν όχι από μυστικές υπηρεσίες χωρών αλλά από ιδιώτες, χάκερς που χρησιμοποίησαν κυρίως «πιο εξεζητημένες μεθόδους και τεχνικές» που δυσκολεύουν τον εντοπισμό τους.

Εκτιμά ότι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες εμπλέκονται κυρίως σε «αναγνωριστικές» τεχνικές έναντι στόχων υψηλής «αξίας» που σχετίζονται με το οργανωμένο έγκλημα, τη βιομηχανική κατασκοπεία αλλά και εγκληματικές ομάδες που επιχειρούν την αρπαγή μυστικών από εταιρίες που έχουν μεταφέρει σημαντικό μέρος των υποδομών τους αξιοποιώντας υπηρεσίες νέφους (cloud).

Καταγράφουν επιπλέον αύξηση των κρουσμάτων μπλοκαρίσματος της πρόσβασης χρηστών σε αρχεία του υπολογιστή τους έναντι λύτρων, αλλά και υποκλοπές στοιχείων που αφορούν τη λειτουργία συσκευών που συνδέονται και λειτουργούν μέσω Ιντερνετ (λεγόμενο “Internet of Things”, ΙοΤ).

Στην έκθεση καταγράφεται επίσης πως μόνον πέρσι, αποτράπηκαν πάνω από 13 δισεκατομμύρια κακόβουλων και ύποπτων μηνυμάτων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, αλλά και αύξηση 35% σε επιθέσεις που αφορούν συσκευές που συνδέονται και λειτουργούν μέσω Ιντερνετ (ΙοΤ).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα