ΑΘΗΝΑ
20:35
|
26.04.2024
Η Νορβηγία και η Βρετανία κατέληξαν σε διμερή συμφωνία για την αλιεία, ενόψει και της αποχώρησης της τελευταίας από την ΕΕ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Νορβηγία και η Βρετανία κατέληξαν σε διμερή συμφωνία για την αλιεία, προτού η Βρετανία εγκαταλείψει την ενιαία αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο τέλος του έτους, δήλωσε η νορβηγική κυβέρνηση σήμερα την Τετάρτη.

Η συμφωνία-πλαίσιο, η οποία θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου, θα διέπει μέτρα ελέγχου, άδειες και ζητήματα έρευνας, και επίσης διευκολύνει την αμοιβαία ανταλλαγή ποσοστώσεων και την πρόσβαση στα ύδατα του άλλου, δήλωσε η νορβηγική κυβέρνηση στη δήλωσή της.

Παρόλο που η Νορβηγία δεν είναι μέλος της ΕΕ, εντάσσεται στην κοινή αγορά του μπλοκ και, ως εκ τούτου, πρέπει να διαπραγματευτεί ξεχωριστές εμπορικές σχέσεις μετά το Brexit με τη Βρετανία.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Βρετανίας και της ΕΕ έχουν σκοντάψει στην αλιεία, σε ζητήματα θεμιτού ανταγωνισμού και τον τρόπο επίλυσης των επιμέρους διαφορών. Η συμφωνία μεταξύ Νορβηγίας και Βρετανίας θα υπογραφεί στο Λονδίνο την Τετάρτη, ανέφερε το Υπουργείο Βιομηχανίας και Αλιείας της Νορβηγίας.

Πηγές: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα