ΑΘΗΝΑ
05:35
|
26.04.2024

Κοινή έκκληση για εκεχειρία στο Ναγκόρνο Καραμπάχ απευθύνουν πλέον από κοινού οι ηγέτες ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν και Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν. Οι τρεις […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κοινή έκκληση για εκεχειρία στο Ναγκόρνο Καραμπάχ απευθύνουν πλέον από κοινού οι ηγέτες ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν και Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Οι τρεις ηγέτες καλούν την Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν να δεσμευτούν άμεσα σε συνομιλίες «εντίμως», «χωρίς προβολή προκαταρκτικών όρων».

Ειδικότερα, σε σχετική ανακοίνωση των τριών ηγετών, που δημοσιοποίησε η γαλλική προεδρία, καταδικάζουν «την κλιμάκωση της βίας στη γραμμή αντιπαράστασης στη ζώνη της σύγκρουσης του Ναγκόρνο-Καραμπάχ».

Σε επόμενο σημείο εκφράζουν συλλυπητήρια για τους νεκρούς και τους τραυματίες των συγκρούσεων  και ζητούν από τους ηγέτες των αντιμαχόμενων πλευρών να ξεκινήσουν συνομιλίες «επί της ουσίας της διευθέτησης» με τη συνδρομή των συμπροέδρων της Ομάδας του Μινσκ στον ΟΑΣΕ».

Η απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ να συμμετάσχει σε πρότερη κοινή ανακοίνωση των προέδρων Ρωσίας και Γαλλίας αντανακλά, ενδεχομένως, την επικίνδυνη όξυνση των συγκρούσεων στον Νότιο Καύκασο και την πιθανή βούληση των τριών δυνάμεων να περιορίσουν, τουλάχιστον σε αυτό το στάδιο, την έκρηξη της βίας σε μία ιδιαίτερως εύφλεκτη περιοχή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα