ΑΘΗΝΑ
05:21
|
20.04.2024
Η γερμανική αστυνομία θέλει να απομακρύνει τους ακτιβιστές από δασική περιοχή που πρόκειται να υλοτομηθεί.
Police officers remove tree trunks placed by environmental activists protesting against the expansion of the A49 motorway, in a forest near Stadtallendorf, Germany, October 1, 2020. REUTERS/Kai Pfaffenbach
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η γερμανική αστυνομία είναι έτοιμη να απομακρύνει στρατόπεδο περιβαλλοντικών ακτιβιστών από δασική περιοχή που πρόκειται να υλοτομηθεί έτσι ώστε να μπορεί να χτιστεί αυτοκινητόδρομος.

Δεκάδες αστυνομικοί έφτασαν σε δάσος βόρεια της πόλης της Φρανκφούρτης για να απομακρύνουν περίπου 150 ακτιβιστές, οι οποίοι έχουν δημιουργήσει στρατόπεδο για να προσπαθήσουν να αποτρέψουν την υλοτόμηση, κατασκευάζοντας δεντρόσπιτα και υψώνοντας οδοφράγματα.

Η περιφερειακή αστυνομία ανακοίνωσε στο Twitter ότι οι διαδηλωτές κυνηγούσαν οχήματα κατασκευαστικών εταιριών και τους ζήτησαν να σταματήσουν, λέγοντας ότι ήταν επικίνδυνο να συνεχίσουν. Εκπρόσωπος της αστυνομίας κάλεσε τους ακτιβιστές να παραμείνουν ειρηνικοί.

Η κίνηση έρχεται δύο χρόνια αφότου η γερμανική αστυνομία απομάκρυνε τους περιβαλλοντικούς ακτιβιστές από δεντρόσπιτα σε άλλη περιοχή αρχαίου δάσους, διαλύοντας ένα στρατόπεδο διαμαρτυρίας που δημιουργήθηκε για να μπλοκάρει έργο εξόρυξης άνθρακα.

Πηγές: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα