ΑΘΗΝΑ
03:35
|
05.03.2021
Χερσαία και θαλάσσια σύνορα θα παραμείνουν κλειστά τον Οκτώβριο για τον περιορισμό της εξάπλωση της πανδημίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα χερσαία και τα θαλάσσια σύνορα της Κολομβίας θα παραμείνουν κλειστά ως την 1η Νοεμβρίου στο πλαίσιο των προσπαθειών περιορισμού της εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη η υπηρεσία μετανάστευσης.

Η χώρα των Άνδεων, με πορώδη ανατολικά σύνορα με τη Βενεζουέλα, από τα οποία έχουν περάσει εκατομμύρια μετανάστες εξαιτίας της οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής κρίσης, έκλεισε τα σύνορα τον Μάρτιο, πριν την επιβολή του lockdown.

Η καραντίνα ήρθη στα τέλη του Αυγούστου και πλέον έχουν ξαναρχίσει διεθνείς πτήσεις.

“Ο Οκτώβριος θα αξιοποιηθεί προκειμένου να συντονίσουμε, από κοινού με τις τοπικές και επαρχιακές αρχές, τις ιδανικές συνθήκες ώστε να μπορέσουμε να εξετάσουμε το πιθανό άνοιγμα των συνόρων εκ νέου χωρίς να τεθούν ανθρώπινες ζωές σε κίνδυνο” αναφέρει δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε η υπηρεσία.

Πάνω από 100.000 υπήκοοι της Βενεζουέλας επέστρεψαν στην πατρίδα τους, αφού τα περιοριστικά μέτρα είχαν αποτέλεσμα να εξαλειφθούν οι περισσότερες ευκαιρίες για απασχόληση, ωστόσο την περασμένη εβδομάδα η υπηρεσία μετανάστευσης της Κολομβίας ανέφερε πως μικροί αριθμοί μεταναστών έχουν αρχίσει να επιστρέφουν παράτυπα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα