ΑΘΗΝΑ
02:09
|
08.05.2024

Ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν βάλλει κατά στόχων στη γειτονική Αρμενία με ισραηλινά drones-καμικάζι, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στο ισραηλινό μέσο ενημέρωσης “Israeli Walla” ο […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν βάλλει κατά στόχων στη γειτονική Αρμενία με ισραηλινά drones-καμικάζι, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στο ισραηλινό μέσο ενημέρωσης “Israeli Walla” ο Χικμέτ Χατζίεφ, επικεφαλής του τμήματος εξωτερικής πολιτικής της προεδρικής διοίκησης του Αζερμπαϊτζάν.

Οι συγκρούσεις μεταξύ δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας στον θύλακα του Ναγκόρνο Καραμπάχ συνεχίζονται για πέμπτη ημέρα με τη διεθνή κοινότητα να εκφράζει φόβους για πόλεμο μεταξύ των δύο χωρών και να απευθύνει συνεχείς εκκλήσεις για την έναρξη διαλόγου μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών.  

Στη συνέντευξή του ο Αζέρος αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι η χώρα του χρησιμοποιεί ισραηλινής τεχνολογίας και κατασκευής drones και μάλιστα μίλησε με επαινετικά λόγια για την αποτελεσματικότητά τους. “Αξίζουν συγχαρητήρια οι μηχανικοί που τα σχεδίασαν”, είπε χαρακτηριστικά ο Χατζίεφ. Πρόσθεσε ότι οι Αζέροι “εκτιμούν πολύ τη συνεργασία τους με το Ισραήλ, ιδίως στον τομέα της Άμυνας”.

Ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν αισθάνεται απογοητευμένη από τη στάση του Ισραήλ σε ό,τι αφορά στις πρόσφατες συγκρούσεις με την Αρμενία στο Ναγκόρνο Καραμπάχ ο Χικμέτ Χατζίεφ απάντησε: “Όχι καθόλου. Ισραήλ και Αζερμπαϊτζάν κατανοούν την κατάστασή μας” και παρέθεσε τις πολλές συμφωνίες ανάμεσα στα δύο κράτη.  

Αναφορικά με τις πληροφορίες σε μέσα ενημέρωσης ότι εθεάθησαν μεταγωγικά αεροπλάνα του Αζερμπαϊτζάν σε στρατιωτικές βάσεις του Ισραήλ και ότι το Ισραήλ φέρεται να εξοπλίζει το Μπακού, ο Χατζίεφ αντιπαρήλθε υποστηρίζοντας ότι οι αμυντικές συμφωνίες ανάμεσα στα δύο κράτη δεν αποτελούν μυστικό.

Το Σαββατοκύριακο μη κατονομαζόμενη πηγή των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών δήλωσε στο δίκτυο Αλ Αραμπίγια (Al Arabiya) ότι το Ισραήλ στέλνε αεροπλάνα γεμάτα όπλα στο Αζερμπαϊτζάν. “Το Ισραήλ προμηθεύει με όπλα το Αζερμπαϊτζάν. Δύο πτήσεις μεταφοράς φορτίων προσγειώθηκαν σήμερα στο Μπακού”, είπε η μη κατονομαζόμενη πηγή. Η ίδια πηγή ρωτήθηκε από το Al Arabiya εάν η Τουρκία εμπλέκεται στη διένεξη συνδράμοντας τους Αζέρους και απάντησε: “Το Αζερμπαϊτζάν θα έχει το πάνω χέρι στρατιωτικά εκτός κι αν οι Ρώσοι κάνουν κάτι. Τα τουρκικά drones είναι ασταμάτητα”, είπε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα