ΑΘΗΝΑ
05:02
|
19.04.2024

Νέο προσχέδιο φέρεται πως κατέθεσε στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ η ελληνική πλευρά μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης εξαμερούς συνάντησης ανάμεσα σε Κυριάκο Μητσοτάκη και […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέο προσχέδιο φέρεται πως κατέθεσε στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ η ελληνική πλευρά μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης εξαμερούς συνάντησης ανάμεσα σε Κυριάκο Μητσοτάκη και Νίκο Αναστασιάδη με τους ηγέτες Γερμανίας, Άγγελα Μέρκελ, Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της ΕΕ Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Πληροφορίες της ιστοσελίδας Politico και του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων από τις Βρυξέλλες αναφέρουν πως στο προσχέδιο της ελληνικής πλευράς συμπεριλαμβάνονται “σκληροί” πλην ανέξοδοι χαρακτηρισμοί για την Τουρκία, καθώς δεν αναφέρεται πουθενά η λέξη «κυρώσεις».

Ως εκ τούτου, οι συζητήσεις για την Τουρκία και την Ανατολική Μεσόγειο θα συνεχιστούν αύριο, δεύτερη μέρα της συνόδου κορυφής.

Στο δείπνο εργασίας οι ηγέτες των χωρών της ΕΕ συζητούν τα άλλα ζητήματα της ατζέντας, όπως οι εχθροπραξίες στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και η δηλητηρίαση Α. Ναβάλνι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα