ΑΘΗΝΑ
16:09
|
26.04.2024

Νέο λάδι στη φωτιά της σύγκρουσης Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν έριξε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχωρώντας σε νέες δηλώσεις στήριξης του Αζέρου ομολόγου του Ιλχάμ […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέο λάδι στη φωτιά της σύγκρουσης Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν έριξε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχωρώντας σε νέες δηλώσεις στήριξης του Αζέρου ομολόγου του Ιλχάμ Αλίεφ.

“Η Τουρκία είναι και θα είναι, εκεί, για το Αζερμπαϊτζάν… Ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι να σωθεί το Ναγκόρνο-Καραμπάχ από την αρμενική κατοχή” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια επιχείρησε να εμφανίσει όλες τις συγκρούσεις που διαδραματίζονται εδώ και χρόνια στην ευρύτερη περιφέρεια από την Ανατολική Μεσόγειο, τη Συρία, τη Λιβύη και το Νότιο Καύκασο σαν….”προσπάθεια πολιορκίας της Τουρκίας”!

Νωρίτερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου συναντώντας στην Άγκυρα τον Ιταλό ομόλογό του, Λουίτζι Ντι Μάιο, επανέλαβε την αλληλεγγύη της χώρας του στο Αζερμπαϊτζάν, τονίζοντας πως θα είναι στο πλευρό της στον αγώνα για τα “κατεχόμενα εδάφη του Ναγκόρον-Καραμπάχ”.

Και κατέληξε λέγοντας: “Εάν η διεθνής κοινότητα θέλει κάτι στο Άνω Καραμπάχ, θα πρέπει να καταφέρουν την Αρμενία να εγκαταλείψει αμέσως αζερικά εδάφη”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα