ΑΘΗΝΑ
09:06
|
18.04.2024
Το τουρκικό ΥΠΕΞ ισχυρίζεται ότι οι σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας έχουν “πιαστεί αιχμάλωτοι” ενεργειών Ελλάδας και Κύπρου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σχολίασε την Παρασκευή ότι πολλοί τομείς των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την Τουρκία “είναι σε διαζύγιο με την πραγματικότητα”, εκφράζοντας ανησυχία για τη συνεχιζόμενη αναφορά του μπλοκ σε πιθανές κυρώσεις κατά της Άγκυρας.

Η Κύπρος είχε επιμείνει ότι πρέπει το μπλοκ να επιβάλλει κυρώσεις στην Τουρκία, αλλά ικανοποιήθηκε από έναν συμβιβασμό που συμφώνησε να επανεξετάσει τη συμπεριφορά της Τουρκίας τον Δεκέμβριο και να επιβάλει κυρώσεις, εάν δεν έχουν σταματήσει οι “προκλήσεις” της.

“Δεν είναι εποικοδομητικό να συνεχίζουμε να χρησιμοποιούμε τη γλώσσα των κυρώσεων και να περιγράφουμε τις πρωτοβουλίες που έχει λάβει η χώρα μας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας και των Τουρκοκυπρίων ως παράνομα”, ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σε γραπτή του δήλωση.

“Ενώ υπήρχαν κάποια θετικά στοιχεία στις αποφάσεις σχετικά με τη χώρα μας, πολλοί τομείς χωρίστηκαν από την πραγματικότητα”, ανέφερε, προσθέτοντας ότι το αποτέλεσμα έδειξε ότι οι σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας έχουν “πιαστεί αιχμάλωτοι” των ενεργειών Ελλάδας και Κύπρου.

Πηγές: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα