ΑΘΗΝΑ
09:48
|
04.07.2024

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθεται αύριο (Σάββατο) ο Ιταλός πρώην υπουργός Εσωτερικών και αρχηγός του ακροδεξιού κόμματος της Λέγκας, Ματέο Σαλβίνι. Αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθεται αύριο (Σάββατο) ο Ιταλός πρώην υπουργός Εσωτερικών και αρχηγός του ακροδεξιού κόμματος της Λέγκας, Ματέο Σαλβίνι.

Αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της απαγωγής με αφορμή τις προσπάθειές του τον Ιούλιο του 2019 να εμποδίσει την αποβίβαση 116 μεταναστών από σκάφος της ακτοφυλακής.

Οι εισαγγελείς στην Κατάνια της Σικελίας τον κατηγορούν ότι έκανε κατάχραση εξουσίας εμποδίζοντας την αποβίβαση ανθρώπων από το σκάφος Γκρεγκορέτι στο πλαίσιο της πολιτικής “κλειστά λιμάνια”.

Ο 47χρονος πολιτικός κάλεσε τους υποστηρικτές του να τον υποστηρίξουν πραγματοποιώντας συγκέντρωση έξω από το δικαστήριο θεωρώντας ότι είναι θύμα δικαστικής πλεκτάνης επειδή θέλησε, όπως είπε, “να υπερασπιστεί την Ιταλία και τους Ιταλούς”.

Στο πλευρό του Σαλβίνι έχουν υποσχεθεί να σταθεί η αρχηγός του επίσης ακροδεξιού κόμματος “Αδελφοί της Ιταλίας” της 43χρονης Τζιόρτζια Μελόνι και αντιπροσωπεία από το κόμμα του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι, “Φόρτζα Ιτάλια”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα