ΑΘΗΝΑ
13:55
|
17.05.2024

Με απόφαση που φέρει την υπογραφή του προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα, η πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ελένη Ζαρούλια, διορίστηκε μετακλητή υπάλληλος στο ελληνικό […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με απόφαση που φέρει την υπογραφή του προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα, η πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ελένη Ζαρούλια, διορίστηκε μετακλητή υπάλληλος στο ελληνικό κοινοβούλιο. Υπενθυμίζεται ότι στις 7 Οκτωβρίου, έπειτα από 5,5 χρόνια εκδίκασης της υπόθεσης, αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής για τους συνολικά 68 κατηγορούμενους.

Ο διορισμός της χρυσαυγίτισσας Ελένης Ζαρούλια δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Η τοποθέτησή της στηρίχθηκε στις διατάξεις του κανονισμού της Βουλής (άρθρα 35 και 36) που δίνουν τη δυνατότητα σε πρώην προέδρους κοινοβουλευτικών κομμάτων να τοποθετούν μετακλητούς υπαλλήλους στη Βουλή των Ελλήνων.

Πηγές της Βουλής αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιακος ζήτησε να αρθεί ο διορισμός του προηγούμενου μετακλητού που είχε στη διάθεσή του, για να μπει η σύζυγός του.

ΣΥΡΙΖΑ: Προκαλεί έκπληξη ο διορισμός Ζαρούλια


Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για απόφαση έκπληξη. “Η σημερινή απόφαση του κ. Τασούλα για τον διορισμό της Ελένης Ζαρούλια στην Ελληνική Βουλή σε θέση μετακλητού υπαλλήλου προξενεί έκπληξη σε κάθε δημοκρατικό πολίτη και δημιουργεί πολλά ερωτηματικά”, αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

“Η ελληνική κοινωνία αναμένει την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου τη δικαστική απόφαση που θα οδηγήσει στο οριστικό τέλος τη νεοναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης Νίκος Μιχαλολιάκος το γνωρίζει αυτό και προσπαθεί απεγνωσμένα να βολέψει τους δικούς του ανθρώπους. Παραμένει, όμως, ως ερώτημα ο λόγος για τον οποίο ο Πρόεδρος της Βουλής επέλεξε να προχωρήσει τώρα σε αυτή την ενέργεια”, καταλήγει η Κουμουνδούρου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα