ΑΘΗΝΑ
01:30
|
27.04.2024

Ο Αλβανός πρωθυπουργός δήλωσε σήμερα πως απέρριψε αίτημα του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για μεταφορά της αλβανικής πρεσβείας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ εκτιμώντας […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Αλβανός πρωθυπουργός δήλωσε σήμερα πως απέρριψε αίτημα του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για μεταφορά της αλβανικής πρεσβείας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ εκτιμώντας πως επί του παρόντος προτιμά να τηρήσει την πολιτική της ΕΕ στο θέμα.

«Η Αλβανία είναι η μόνη χώρα μη μέλος της ΕΕ στην περιοχή που ποτέ δεν ψήφισε κατά θέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και δεν πρόκειται να το κάνει τώρα» είπε χαρακτηρστικά συναντώντας στα Τίρανα τον Κοσοβάρο ομόλογό του, Αβντουλάχ Χότι.

Ο Ράμα πρόσθεσε πως έλαβε επιστολή του Αμερικανού προέδρου με την οποία τον ευχαρίστησε για την επιλογή της Αλβανίας να αποκλείσει από την εγκατάσταση του δικτύου 5G κινεζικές εταιρίες «για λόγους ασφαλείας».

Πρόσθεσε επίσης πως ο Τραμπ τον κάλεσε να εγκαταλείψει και την «Πρωτοβουλία 17+1» χωρών της Ανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης που έχει συγκροτήσει η Κίνα ώστε να αυξήσει την επιρροή της στην περιοχή με αντάλλαγμα προνομιακές οικονομικές και εμπορικές σχέσεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα