ΑΘΗΝΑ
03:46
|
19.05.2024

Περισσότεροι από 19.816 εργαζόμενοι της Amazon στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν διαγνωστεί θετικοί στη νόσο Covid-19 από τον περασμένο Μάρτιο μέχρι σήμερα. Ο κολοσσός διαδικτυακού εμπορίου, […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περισσότεροι από 19.816 εργαζόμενοι της Amazon στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν διαγνωστεί θετικοί στη νόσο Covid-19 από τον περασμένο Μάρτιο μέχρι σήμερα. Ο κολοσσός διαδικτυακού εμπορίου, ιδιοκτησίας του Τζεφ Μπέζος, διευκρίνισε στην ανακοίνωσή του πως το ποσοστό των θετικών στον κορονοϊό εργαζομένων  της αντιστοιχεί στο 1,44% επί του συνόλου των 1,37 εκατομμυρίων ατόμων που απασχολούνται στην Amazon και τη θυγατρική της Whole Foods.

Η εταιρεία μπορεί να υποβαθμίζει το ποσοστό, αλλά εδώ και καιρό εργαζόμενοι, συνδικάτα και αιρετοί αξιωματούχοι ασκούν δριμεία κριτική στον όμιλο με την κατηγορία ότι θέτει σε κίνδυνο την υγεία των υπαλλήλων από την αρχή της πανδημίας. Οι εγκαταστάσεις της Amazon παρέμειναν λειτουργικές καθ’ όλη τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης προκειμένου να ανταπεξέλθουν στην τεράστια ζήτηση παραγγελιών από τους εγκλωβισμένους στα σπίτια λόγω lockdown καταναλωτές.

Η Amazon είναι από τις εταιρείες που αύξησαν την κερδοφορία τους λόγω του νέου κορονοϊού. Όπως αναφέρει το BBC οι πωλήσεις του τεχνολογικού κολοσσού αυξήθηκαν κατά 40% από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο και το κέρδος αυτού του τριμήνου άγγιξε τα 5,2 δισεκατομμύρια δολάρια, το οποίο είναι και το μεγαλύτερο από ιδρύσεως της εταιρείας το 1994.

Πληροφορίες αναφέρουν πάντως, πως η εταιρεία έχει λάβει μέτρα για την προστασία των εργαζομένων της από τον κορονοϊό. Ανάμεσα σε αυτά είναι οι μετρήσεις θερμοκρασίας των υπαλλήλων, η τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας, η διεξαγωγή τεστ για τον εντοπισμό του κορονοϊού κ.α. Επίσης, σύμφωνα με ανακοίνωση των αρμοδίων, η Amazon σκοπεύει να επεκτείνει τους ελέγχους για την πρόληψη από τον κορονοϊό εφαρμόζοντας διαγνωστικά τεστ σε 50.000 υπαλλήλους στις ΗΠΑ ημερησίως ως τον Νοέμβριο.

“Η  Amazon επέτρεψε στη νόσο Covid-19 να εξαπλωθεί αστραπιαία”, δήλωσε η επικεφαλής του συνασπισμού εργαζομένων και ακτιβιστών “Athena” Ντάνια Ρατζέντρα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα