ΑΘΗΝΑ
15:29
|
25.04.2024

Αρωματικά στικ, κεράκια, λουλούδια, φωτογραφίες του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του αντιπάλου του Τζο Μπάιντεν και στη μέση οι σαμάνοι του Περού να επιδίδονται σε […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αρωματικά στικ, κεράκια, λουλούδια, φωτογραφίες του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του αντιπάλου του Τζο Μπάιντεν και στη μέση οι σαμάνοι του Περού να επιδίδονται σε μια αρχαία τελετή των προγόνων τους για να μαντέψουν ποιος θα είναι ο νικητής των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ωστόσο, ακόμα και οι σαμάνοι είναι διχασμένοι και δεν βλέπουν ξεκάθαρο νικητή.

Ντυμένοι με τις παραδοσιακές πολύχρωμες περιβολές, οι σαμάνοι τραγουδούν συνοδεία του αγιότλ του παραδοσιακού μουσικού οργάνου των Άνδεων από κέλυφος χελώνας και επικαλούνται τη μητέρα Γη (Pachamama) για μια ειρηνική εκλογική διαδικασία στις ΗΠΑ χωρίς επιθέσεις και μάγια από τους δύο αντιπάλους.

Η δασκάλα του σαμανισμού Άνα Μαρία Σιμεόν κατά τη διάρκεια της τελετής σε ένα παλιό κτίριο στο κέντρο της Λίμα, λέει ότι θέλει να νικήσει ο Μπάιντεν. “Τον εξαγνίζουμε γιατί βλέπουμε πως δέχεται επιθέσεις με μάγια, με μια μαύρη κούκλα βουντού που ρίχνει πάνω του τη βαριά σκιά της”, εξήγησε η Περουβιανή δασκάλα του σαμανισμού.

Στην τελετή χρησιμοποιήθηκε ακόμα κι ένα ζωντανό φίδι, το οποίο έκοβε βόλτες πάνω από τις φωτογραφίες των Μπάιντεν και Τραμπ. Ο αρχηγός σαμάνος είναι με τον Τραμπ. Κουβαλώντας το φίδι στον ώμο και ρίχνοντας ένα δικό του μαγικό υγρό λέει: “Θετική ενέργεια στον κ. Ντόναλντ Τραμπ. Γιατί; Επειδή το αξίζει, χρειάζεται τη θετική ενέργεια από τους υποστηρικτές του. Είναι ένας κύριος. Θα νικήσει γιατί είναι γεννημένος νικητής”. Πάντως σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Ipsos για λογαριασμό του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα την περασμένη Τετάρτη, ο Μπάιντεν προηγείται του αντιπάλου του με εννέα ποσοστιαίες μονάδες σε πανεθνικό επίπεδο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα