ΑΘΗΝΑ
21:57
|
19.04.2024

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι είναι νεκροί και οκτώ αγνοούνται στη Γαλλία μετά από μια καταιγίδα που πέρασε από το νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, προκαλώντας ισχυρές πλημμύρες […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι είναι νεκροί και οκτώ αγνοούνται στη Γαλλία μετά από μια καταιγίδα που πέρασε από το νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, προκαλώντας ισχυρές πλημμύρες γύρω από την πόλη της Νίκαιας, ανέφεραν οι αρχές το Σάββατο.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία της Γαλλίας (Météo-France) δήλωσε ότι βροχή 450 χιλιοστών (17,7 ίντσες) καταγράφηκε για 24 ώρες σε ορισμένες περιοχές, κάτι που ισοδυναμεί με περίπου τέσσερις μήνες βροχής αυτή τη περίοδο του έτους.

Υπήρχε μεγαλύτερη βροχόπτωση από ό, τι στις 3 Οκτωβρίου 2015, όταν οι πλημμύρες προκάλεσαν το θάνατο 20 ανθρώπων μέσα και γύρω από την πόλη των Καννών στη Γαλλική Ριβιέρα, δήλωσε ο Ζερεμί Κρανσάντ, διευθυντής πολιτικής προστασίας, στον τηλεοπτικό σταθμό France Info.

Οι αρχές υποβάθμισαν τo επίπεδο συναγερμού στο πορτοκαλί επίπεδο το Σάββατο, καθώς οι βροχές μετακινήθηκαν προς την Ιταλία.

Πηγές: The Star, Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα