ΑΘΗΝΑ
06:32
|
27.04.2024

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ευχήθηκε στη γερμανική ηγεσία μια ευτυχισμένη Ημέρα Ενότητας καθώς σήμερα, συμπληρώνονται 30 χρόνια από την επανένωση της Ανατολικής με την […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ευχήθηκε στη γερμανική ηγεσία μια ευτυχισμένη Ημέρα Ενότητας καθώς σήμερα, συμπληρώνονται 30 χρόνια από την επανένωση της Ανατολικής με την Δυτική Γερμανία.

«Ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους, τόνισε ότι η ενοποίηση της Γερμανίας που συνέβη πριν από τρεις δεκαετίες αποτελεί ένα πολύ σημαντικό γεγονός στην ευρωπαϊκή ιστορία. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν επιβεβαίωσε επίσης τη συνεχιζόμενη ετοιμότητα της Ρωσίας για διάλογο και συνεργασία με Γερμανούς εταίρους σε επίκαιρα ζητήματα διμερών και διεθνών σχέσεων», μετέδωσε το Κρεμλίνο.

Ο Ρώσος ηγέτης έστειλε τα συγχαρητήρια μηνύματα στον Πρόεδρο Φράνκ Βάλτερ Σταινμάγιερ και στην Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Στις 3 Οκτωβρίου 1990, το ανατολικό τμήμα του Βερολίνου και πέντε πολιτείες της πρώην Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας (ΛΔΓ) – Βραδεμβούργο, Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία, Σαξωνία, Σαξονία-Άνχαλτ και Θουριγγία – έγιναν μέρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα