ΑΘΗΝΑ
03:06
|
19.09.2024
Οι αρχές της πόλης ελπίζουν ότι το αμφιλεγόμενο σύστημα αντιπλημμυρικής προστασίας θα μετριάσει τις επιπτώσεις της καταιγίδας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Βενετία ανέπτυξε τα εμπόδια πλημμυρών για πρώτη φορά το Σάββατο, καθώς οι μελετητές προειδοποίησαν ότι οι επερχόμενες καταιγίδες θα μπορούσαν να συνδυαστούν με υψηλές παλίρροιες και να πλημμυρίσουν την πόλη.

Το δίκτυο 78 φωτεινών κίτρινων φραγμάτων που φρουρούν την είσοδο της βενετσιάνικης λιμνοθάλασσας άρχισε να ανυψώνεται από τον πυθμένα της θάλασσας περισσότερες από τρεις ώρες πριν την αναμενόμενη κορύφωση της παλίρροιας.

Η παλίρροια, που συνοδεύεται από ισχυρούς ανέμους και ισχυρές βροχοπτώσεις, αναμένεται να αγγίξει 130 εκατοστά (4,27 πόδια), πολύ κάτω από την καταστροφική παλίρροια των 187 εκατοστών που έπληξε τη Βενετία τον περασμένο Νοέμβριο, αλλά αρκετά για να αφήσει τις περιοχές που βρίσκονται χαμηλότερα βαθιά κάτω από το νερό.

Οι αρχές της πόλης ελπίζουν ότι το αμφιλεγόμενο σύστημα αντιπλημμυρικής προστασίας πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ, γνωστό ως Mose, θα μετριάσει τις επιπτώσεις της καταιγίδας.

Πηγές: The Star, Euronews

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα