ΑΘΗΝΑ
11:41
|
25.04.2024
Πέντε ανώτεροι αξιωματικοί της αστυνομίας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα λόγω του χειρισμού έρευνας για τον βιασμό και τη δολοφονία μιας 19χρονης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πέντε ανώτεροι αξιωματικοί της αστυνομίας έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα λόγω του χειρισμού μιας έρευνας για τον βιασμό και τη δολοφονία μιας 19χρονης γυναίκας που προκάλεσε οργή σε ολόκληρη την Ινδία και πυροδότησε ημέρες διαμαρτυριών.

Η σοβαρά τραυματισμένη γυναίκα από τη κάστα Ντάλιτ (πρώην “ανέγγιχτη”), η οποία φέρεται να έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού από τέσσερις άνδρες ανώτερης κάστας βρέθηκε με πολλαπλά και σοβαρά τραύματα στα μέσα Σεπτεμβρίου έξω από το χωριό της στην πολιτεία της Ουτάρ Πραντές της βόρειας Ινδίας και πέθανε αυτή την εβδομάδα σε νοσοκομείο του Νέου Δελχί.

Η αστυνομία συνέλαβε τέσσερις άντρες ως ύποπτους για τον ομαδικό βιασμό και τη δολοφονία.

Όμως, η αστυνομία αντιμετώπισε σκληρή κριτική για την αποτέφρωση του σώματος της γυναίκας στη μέση της νύχτας – σύμφωνα με πληροφορίες με τη βοήθεια κάποιας περιπολίας – κατά των επιθυμιών της οικογένειάς της και του θρησκευτικού έθιμου.

Ένας ανώτερος αστυνομικός την Πέμπτη πυροδότησε περαιτέρω οργή αφού ισχυρίστηκε ότι μια εγκληματολογική έκθεση και μια αυτοψία έδειξαν ότι η γυναίκα δεν είχε βιαστεί.

Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τις δηλώσεις του θύματος και της μητέρας της και τα αναφερόμενα νοσοκομειακά ευρήματα, ενώ ειδικοί ανέφεραν ότι το ιατροδικαστικό τεστ διεξήχθη πολύ καιρό μετά την επίθεση.

Αστυνομικές δυνάμεις κατέκλυσαν το χωριό, εμποδίζοντας την αποχώρηση της οικογένειας του θύματος, αλλά και δημοσιογράφους και πολιτικούς της αντιπολίτευσης από το να μιλήσουν με τα μέλη της οικογένειας.

Ο αδελφός του θύματος είπε σε ινδικό κανάλι ειδήσεων ότι η οικογένεια φοβόταν για τη ζωή τους. Το τοπικό ανώτατο δικαστήριο διέταξε τις αρχές να παρέχουν στην οικογένεια του θύματος την απαραίτητη προστασία.

Κύμα διαμαρτυριών με βασικό αίτημα την απόδοση δικαιοσύνης έχουν ξεσπάσει σε όλη τη χώρα. Την Παρασκευή το απόγευμα σε τελευταία διαμαρτυρία, περίπου 500 άτομα, συμπεριλαμβανομένου και ενός εξέχοντος πολιτικού Νταλίτ, συγκεντρώθηκαν στο κεντρικό Νέο Δελχί απαιτώντας δικαιοσύνη.

Πηγές: France 24

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα