ΑΘΗΝΑ
11:09
|
26.04.2024
Η κυβέρνηση απαγόρευσε περισσότερες από 100 διαδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί για την Εθνική Ημέρα του Σαββάτου.
Police buses are parked surrounding the Gwanghwamun square to prevent unexpected anti-government protests amid the coronavirus disease (COVID-19) pandemic in central Seoul, South Korea, October 3, 2020. REUTERS/Heo Ran
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αστυνομία της Νότιας Κορέας χρησιμοποίησε εκατοντάδες λεωφορεία για να εμποδίσει τις διαδηλώσεις που βρίσκονται εν εξελίξει στην πρωτεύουσα, Σεούλ, το Σάββατο με τις αρχές αποφασισμένες να αποτρέψουν τις διαμαρτυρίες με το σκεπτικό του αυξημένου κινδύνου για την εξάπλωση του κορονοϊού.

Η εξάπλωση του ιού έχει επιβραδυνθεί τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά η κυβέρνηση απαγόρευσε περισσότερες από εκατό διαδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί για την Εθνική Ημέρα του Σαββάτου, προειδοποιώντας με αυστηρή τιμωρία για οποιαδήποτε παράνομη διαμαρτυρία.

Η αστυνομία παρκάρει λεωφορεία κατά μήκος των κύριων λεωφόρων και γύρω από μια κεντρική πλατεία της Σεούλ για να εμποδίσει την ανάπτυξη των διαδηλώσεων. Επίσης, δημιουργήθηκαν περίπου ενενήντα σημεία ελέγχου για να εμποδίσουν την συνάντηση των επιμέρους συγκεκντρώσεων, ενώ το δρομολόγιο του μετρό παρέκαμψε στάσεις που οδηγούν σε χώρους διαμαρτυρίας.

Η κυβέρνηση είχε χαλαρώσει ορισμένους κανόνες κοινωνικής απομάκρυνσης μετά από νέες υποθέσεις χαμηλότερα, αλλά επέβαλε ειδικά μέτρα τις τελευταίες μέρες ενόψει και της εθνικής εορτής Τσουσεόκ, η οποία ξεκίνησε την Τετάρτη.

Πηγές: The Star, SWI

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα