ΑΘΗΝΑ
11:27
|
08.08.2022
Η Σουηδία κατέγραψε 81 περιπτώσεις θανάτων που σχετίζονται με ναρκωτικά ανά 1 εκ. πολίτες ηλικίας 15 έως 64 ετών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Σουηδία έχει το υψηλότερο ποσοστό θανάτων που σχετίζονται με τα ναρκωτικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της χώρας την Παρασκευή, η οποία επικαλέστηκε την τελευταία Ευρωπαϊκή Έκθεση για τα Ναρκωτικά που δημοσιεύθηκε από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Παρακολούθησης Ναρκωτικών και Εθισμού (EMCDDA).

Σύμφωνα με την έκθεση, το 2018 η Σουηδία κατέγραψε 81 περιπτώσεις θανάτων που σχετίζονται με ναρκωτικά ανά 1 εκατομμύριο πολίτες ηλικίας 15 έως 64 ετών. Αυτό είναι σχεδόν τέσσερις φορές υψηλότερο από τον μέσο όρο της ΕΕ των 22,3 θανάτων ανά 1 εκατομμύριο πολίτες.

Η Μίμι Έρικσον Τίνγκογκ, αναλυτής της Μονάδας Πρόληψης Ναρκωτικών στη Σουηδική Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας, δήλωσε στην Σουηδική Τηλεόραση (SVT) την Παρασκευή ότι δεν υπήρχε απλή εξήγηση για το υψηλό ποσοστό θνησιμότητας, αλλά προσέφερε μερικές πιθανές εξηγήσεις όπως η περιορισμένη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας.

Επισήμανε επίσης ότι ήταν δύσκολο να συγκριθούν στατιστικά στοιχεία μεταξύ χωρών λόγω διαφορετικών μεθόδων αναφοράς. Επίσης, ο αριθμός των αυτοψιών που πραγματοποιούνται ποικίλλει μεταξύ των χωρών και υπήρχαν διαφορετικά πρωτόκολλα σχετικά με τον έλεγχο και την αναφορά της παρουσίας διαφορετικών ουσιών σε αποθανόντα άτομα.

Νωρίτερα φέτος, η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Σουηδίας δημοσίευσε μια έκθεση με μια λίστα προτεινόμενων μέτρων για την αντιμετώπιση της χρήσης ναρκωτικών στη χώρα. Ορισμένες προτάσεις, όπως η ιδέα να καθιερωθούν οι λεγόμενοι χώροι ένεσης όπου οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν ένεση ναρκωτικών υπό την επίβλεψη του προσωπικού υγειονομικής περίθαλψης, έχουν αποδειχθεί αμφιλεγόμενες.

Πηγές: Xinhua, The Star

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα