ΑΘΗΝΑ
15:30
|
18.04.2024

Το Υπουργείο Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν, κατήγγειλε ότι Αρμένικες ρουκέτες έπεσαν μέσα στην πόλη Γκάντζα.  Την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Αζερμπαϊτζάν, η οποία όμως δεν βρίσκεται […]

MOSUL, IRAQ - OCTOBER 17: Peshmerga forces attack Deash targets in Bertela region with the Katyusha rocket launcher during an operation to retake Iraq's Mosul from Deash in Iraq on October 17, 2016. A much anticipated Mosul offensive to liberate the city from Daesh began midnight Sunday, according to Iraqi Prime Minister. (Photo by Yunus Keles/Anadolu Agency/Getty Images)
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Υπουργείο Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν, κατήγγειλε ότι Αρμένικες ρουκέτες έπεσαν μέσα στην πόλη Γκάντζα.  Την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Αζερμπαϊτζάν, η οποία όμως δεν βρίσκεται μέσα στην περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ. Η Αρμενία, αρνήθηκε ότι είχε κάποια εμπλοκή στην επίθεση ενώ ο ηγέτης των Αρμένιων αυτονομιστών του Ναγκόρνο Καραμπάχ, αποδέχθηκε ότι ρουκέτες έπληξαν όντως την Γκάντζα. Η Τουρκία, με αφορμή την συγκεκριμένη επίθεση, η οποία στοίχησε την ζωή ενός πολίτη και τον τραυματισμό τεσσάρων ακόμη, εξέδωσε ανακοίνωση, μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών της στην οποία αναφέρει: «Οι επιθέσεις της Αρμενίας με στόχο τους αμάχους στην πόλη Γκάντζα, είναι μια νέα εκδήλωση της παράνομης στάσης της Αρμενίας. Καταδικάζουμε τις επιθέσεις αυτές».

Η Αρμενία, συνεχίζει να κατηγορεί την Τουρκία, ότι βοηθάει το Αζερμπαϊτζάν στην εμπόλεμη ζώνη του Ναγκόρνο Καραμπάχ, στέλνοντας μισθοφόρους Σύριους μαχητές στο μέτωπο, κάτι που η κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν αρνείται κατηγορηματικά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα