ΑΘΗΝΑ
07:59
|
19.04.2024
Τις τελευταίες μέρες η μαύρη ηφαιστειακή άμμος της παραλίας Καλακτίρσκι είναι γεμάτη με εκατοντάδες νεκρά θαλάσσια ζώα.
Dead octopuses
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επείγουσα έρευνα για την αιτία της μόλυνσης του νερού διατάχθηκε χθες από τον απεσταλμένο του Βλαντιμίρ Πούτιν στην ομοσπονδιακή περιφέρεια της Άπω Ανατολής Γιούρι Τρούτνεφ.

Τις τελευταίες μέρες η μαύρη ηφαιστειακή άμμος της παραλίας Καλακτίρσκι είναι γεμάτη με εκατοντάδες νεκρά θαλάσσια ζώα, από τεράστια χταπόδια του Ειρηνικού, μέχρι φώκιες, αχινούς, αστέρια, καβούρια και ψάρια.

Η έντονα συνδεδεμένη κοινότητα των τοπικών σέρφερ εξέπεμψε σήμα κινδύνου για την παραλία πριν από τρεις εβδομάδες, λέγοντας ότι είχαν μια αίσθηση καψίματος στα μάτια τους, ισχυρούς πονοκεφάλους, συχνά πυρετούς, πόνους στο λαιμό και αίσθημα απώλειας όρασης μετά την έξοδο από το νερό.

Eco disaster at Kamchatka peninsula with mass death of sea animals at precious Pacific beach 

Οι έλεγχοι από το περιφερειακό Υπουργείο Φυσικών Πόρων έδειξαν αύξηση των επιπέδων φαινολών (2,5 φορές υψηλότερα) και προϊόντων πετρελαίου (3,6 φορές άνω του κανονικού).

Eco disaster at Kamchatka peninsula with mass death of sea animals at precious Pacific beach 

Συζητούνται δύο εκδοχές για τα αίτια της μόλυνσης των υδάτων μέχρι στιγμής, με τη μία να είναι η πρόσφατη στρατιωτική εκπαίδευση στην Καμτσάτκα να προκάλεσε την οικολογική καταστροφή, και η άλλη η διαρροή πετρελαίου και φαινόλης από πλοία που διέρχονται από παραλία λίγο έξω από το λιμάνι της πόλης Πετροπαβλόσκ-Καμτσάτσκι.

Πηγές: The Siberian Times

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα