ΑΘΗΝΑ
16:12
|
19.04.2024

Επίθεση με φτυάρι δέχθηκε 26χρονος φοιτητής έξω από τη συναγωγή του Αμβούργου την Κυριακή. Ο νεαρός Εβραίος φοιτητής διακομίστηκε σε νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα στο […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επίθεση με φτυάρι δέχθηκε 26χρονος φοιτητής έξω από τη συναγωγή του Αμβούργου την Κυριακή. Ο νεαρός Εβραίος φοιτητής διακομίστηκε σε νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι, όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η αστυνομία του Αμβούργου προχώρησε στη σύλληψη ενός 29χρονου υπόπτου και επιβεβαίωσε ότι η υπόθεση αντιμετωπίζεται ως απόπειρα ανθρωποκτονίας με “αντισημιτικό κίνητρο”.

Μόλις τον περασμένο μήνα η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ εξέφρασε την ανησυχία της για τη ραγδαία αύξηση του αντισημιτισμού στη χώρα , ιδίως μετά την επιβολή των περιοριστικών μέτρων για τον νέο κορονοϊό. Παρόμοια επίθεση είχε σημειωθεί και περίπου πριν από έναν χρόνο, μπροστά από συναγωγή στην πόλη Χάλε, όπου ένας 27χρονος νεοναζί σκότωσε δύο άτομα, ενώ, όπως ομολόγησε, σχεδίαζε να σκοτώσει δεκάδες Εβραίους την ημέρα της γιορτής Γιομ Κιπούρ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, ο συλληφθείς φορούσε στρατιωτική ενδυμασία και, όπως διαπιστώθηκε αργότερα, είχε στην κατοχή του έγγραφα με τη σβάστικα. Επιτέθηκε στον νεαρό Εβραίο φοιτητή χτυπώντας τον στο κεφάλι με φτυάρι. Ο τραυματισμός ήταν σοβαρός, ωστόσο ο 26χρονος είναι εκτός κινδύνου, ανακοίνωσε η Αστυνομία.

Το 2019 καταγράφηκαν περισσότερα από 2.302 αδικήματα με αντισημιτικό χαρακτήρα στη Γερμανία. Η εβραϊκή κοινότητα της Γερμανίας συνδέει την αύξηση των κρουσμάτων αντισημιτισμού με την άνοδο του ακροδεξιού κόμματος “Εναλλακτική για τη Γερμανία” (AfD). Από το 2017 το AfD είναι αυτό που έχει επί της ουσίας αναλάβει τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο γερμανικό κοινοβούλιο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα