ΑΘΗΝΑ
23:16
|
19.05.2024

Στη φύση της ενδοχώρας της Αυστραλίας επέστρεψαν για πρώτη φορά μετά από 3.000 χρόνια οι διάβολοι της Τασμανίας. Περιβαλλοντικές οργανώσεις απελευθέρωσαν 26 θηλαστικά σε ένα […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στη φύση της ενδοχώρας της Αυστραλίας επέστρεψαν για πρώτη φορά μετά από 3.000 χρόνια οι διάβολοι της Τασμανίας. Περιβαλλοντικές οργανώσεις απελευθέρωσαν 26 θηλαστικά σε ένα μεγάλο καταφύγιο ζώων στην περιοχή Μπάρινγκτον Τοπς, βόρεια του Σίδνεϊ.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα στο BBC, αγέλες ντίνγκο συνέβαλαν στην εξολόθρευση αυτού του είδους σαρκοφάγων μαρσιποφόρων από την ενδοχώρα της Αυστραλίας. Ο διάβολος της Τασμανίας εξακολουθεί να υπάρχει στη μικρή νησιωτική αυστραλέζικη πολιτεία, από την οποία πήρε και το δεύτερο συνθετικό του ονόματός του. Ωστόσο, ο πληθυσμός του μειώνεται συνεχώς.

Το υπό εξαφάνιση είδος του διαβόλου της Τασμανίας οφείλει επίσης την ονομασία του στο ιδιαίτερα δυνατό και τσιριχτό γρύλισμά του, τα δυνατά σαγόνια αλλά και την αγριότητα με την οποία αντιμετωπίζει τον αντίπαλο όταν πρόκειται για τροφή ή ζευγάρωμα. Ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι διάβολοι της Τασμανίας δεν αποτελούν απειλή για τον άνθρωπο ή τη γεωργία.

Η περιβαλλοντική οργάνωση Aussie Ark (Κιβωτός της Αυστραλίας) μαζί με άλλες οργανώσεις για την προστασία των ζώων ανέλαβαν την απελευθέρωση των ζώων στο 1.000 εκταρίων περιφραγμένο καταφύγιο. Τα πρώτα 15 ζώα αφέθηκαν ελεύθερα τον Μάρτιο και καθώς τα σημάδια επιβίωσης στο εν λόγω περιβάλλον ήταν θετικά, άλλα 11 ζώα απελευθερωθήκαν τον Σεπτέμβριο. “Βάλαμε νέα, υγιή ζώα και θα έχουν έξι μήνες για να εγκατασταθούν, να βρουν την περιοχή τους και να προετοιμαστούν για την αναπαραγωγή, κάτι που συνήθως γίνεται τον Φεβρουάριο”, δήλωσε ο Τιμ Φόλκνερ, πρόεδρος της Aussie Ark.   Τα επόμενα δύο χρόνια σχεδιάζεται να απελευθερωθούν άλλοι 40 διάβολοι της Τασμανίας. Ο Αυστραλός σταρ Κρις Χέμσγουόρθ – ο κινηματογραφικός Θορ – συμμετείχε στην επιστροφή των Διαβόλων στη γη τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα