ΑΘΗΝΑ
11:54
|
03.07.2024

Κλειστά θα είναι από αύριο, Τρίτη, τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία σε περιοχές που χαρακτηρίζονται «επίκεντρα» της πανδημίας στην πόλη της Νέας Υόρκης. Την απόφαση […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κλειστά θα είναι από αύριο, Τρίτη, τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία σε περιοχές που χαρακτηρίζονται «επίκεντρα» της πανδημίας στην πόλη της Νέας Υόρκης.

Την απόφαση ανακοίνωσε απόψε ο κυβερνήτης της πολιτείας, Άντριου Κουόμο, με αφορμή την νέα αύξηση των κρουσμάτων μεταξύ άλλων σε Μπρούκλιν και Κουίνς.

Η ανακοίνωση προωθεί το σχέδιο του δήμαρχου της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο να κλείσει σχολεία σε 11 συνοικίες από την ερχόμενη Τετάρτη μετά την αύξηση των θετικών τεστ του ιού σε ποσοστά άνω του 3% σε αυτές τις περιοχές για επτά συνεχόμενες ημέρες.

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης ξεκαθάρισε πάντως πως οι πολιτειακές αρχές θα αναλάβουν την επιβολή των κανόνων κοινωνικής απόστασης στα επίκεντρα, σημεία έξαρσης του ιού. Εμφανίστηκε επίσης ανήσυχος για παρόμοια αυξανόμενα ποσοστά μολύνσεων στις κομητείες Ρόκλαντ και Όραντζ, βόρεια της Πόλης της Νέας Υόρκης.

Η Νέα Υόρκη αντιμετώπισε ένα από τα πρώτα και πιο καταστροφικά ξεσπάσματα της πανδημίας την άνοιξη, αλλά έκτοτε κατάφερε να περιορίσει σε μεγάλο βαθμό την εξάπλωσή της.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα