ΑΘΗΝΑ
18:58
|
23.01.2021
H πρωτεύσουα της Γαλλίας τίθεται στο υψηλότερο επίπεδο συναγερμού από αύριο και για δύο εβδομάδες.
Paris-bar
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Παρίσι τίθεται από αύριο και για δύο εβδομάδες στο υψηλότερο επίπεδο συναγερμού λόγω έξαρσης των κρουσμάτων του κορονοϊού. Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Ζαν Καστέξ, ανακοίνωσε ότι όλα μπαρ της πρωτεύουσας θα κλείσουν, ενώ στα εστιατόρια θα εφαρμόζεται νέο, αυστηροποιημένο υγειονομικό πρωτόκολλο.

Η κυβέρνηση επαναφέρει επίσης την υποχρεωτική τηλε-εργασία για τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους και περιορίζει στο μισό την προσέλευση των φοιτητών για την παρακολούθηση μαθημάτων στα πανεπιστημιακά αμφιθέατρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Καστέξ, το Παρίσι από τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας πληροί και τις τρεις προϋποθέσεις που έχει θέσει η κυβέρνηση για την αύξηση του συναγερμού στο υψηλότερο επίπεδο. Στη γαλλική πρωτεύουσα καταγράφονται περισσότερα από 250 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους και περισσότερα από 100 κρούσματα ανά 100.000 πολίτες της τρίτης ηλικίας. Επιπλέον, το 30% των κλινών στις ΜΕΘ έχει ήδη καταληφθεί από ασθενείς που νοσούν με Covid-19.

Σοβαρό πρόβλημα μετάδοσης του κορονοϊού αντιμετωπίζει και η Μασσαλία. Οι επιχειρήσεις εστίασης εκεί έχουν σφραγιστεί από την προηγούμενη εβδομάδα και θα ανοίξουν την επόμενη, με τους κανονισμούς του νέου πρωτοκόλλου.

Χθες, Κυριακή 04/10, στη Γαλλία εντοπίστηκαν 12.565 νέες μολύνσεις, ενώ σε διάστημα μιας εβδομάδας διασωληνώθηκαν 893 ασθενείς.

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται και η Ιρλανδία, με τις τοπικές αρχές να εξετάζουν το ενδεχόμενο επιβολής νέου καθολικού lockdown στη χώρα για τέσσερις εβδομάδες, ενώ έγγραφα που διέρρευσαν στον βρετανικό Τύπο αποκαλύπτουν τις προθέσεις της κυβέρνησης Τζόνσον να επιβάλει νέα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας στις μεγαλουπόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου.

Με πληροφορίες από TheGurardian.com.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα